La fiscalia ha obert diligències contra els integrants del grup Manel per un gag del programa ‘Polònia’ de TV3 que parodiava la seva cançó ‘Boy band’ per una denúncia del sindicat de policia CSIF. La investigació s’afegeix a la investigació ja oberta per un esquetx del programa ‘Està passant’, i per la qual ja s’havien obert diligències contra Toni Soler, Jair Domínguez i Magí Modgi [sic], confonent el cognom de l’humorista, que es diu Magí Garcia, amb el seu nom artístic. CSIF va decidir portar els dos programes de TV3 a la fiscalia per un delicte d’odi i injúries contra la policia.

A l’esquetx de ‘Polònia’ hi surt un grup que simula ser Manel interpretant una cançó i un ball sota el títol ‘Poli band’. Segons CSIF, comparen la policia amb una ‘banda d’analfabets, assetjadors morals, agressius i violents que causen lesions a la ciutadania indiscriminadament’.

Pel que fa al d’’Està passant’, l’esquetx carregava contra l’actuació policíaca contra els manifestants incloïa imatges de gossos amb cascs de policia o amb projectils de foam.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb