La fiscalia ha recorregut contra l‘arxivament de la investigació de l’accident del metro de València del 3 de juliol del 2006, en el qual varen morir 43 persones i 47 més varen resultar ferides. El jutjat d’instrucció número 21 havia pres la decisió en considerar que no hi ha responsabilitats penals i que no ha quedat acreditat que l’accident es produís a causa de l’estat del vagó o de les vies.

És la tercera vegada que es decideix arxivar la investigació, però tant la fiscalia com les víctimes han decidit recorre-ho. Segons ha informat Valencia Plaza, el principal argument és que la negativa de la jutgessa Nieves Molina d’acceptar la pràctica de diligències i pericials fa impossible que s’esclareixin les causes de l’accident.

Així, el motiu del recurs és el rebuig de jutjat a prendre declaració a l’ex-directora de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i als quatre tècnics investigats, atès que la jutgessa va considerar que no se’ls podien exigir responsabilitats penals. La fiscalia considera que sense aquests testimonis no pot arxivar-se la investigació.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]