François Fillon serà el candidat de la dreta francesa a les eleccions del 23 d'abril.

Fonts del Journal Du Dimanche asseguren que la fiscalia francesa prendrà mesures contra François Fillon, ex-primer ministre francès i candidat presidencial, per haver contractat la seva esposa i els seus dos fills d’assistents parlamentaris.

‘Després de disset dies de recerca i audiències, es consideren dues alternatives: o bé l’obertura d’una recerca judicial, a càrrec de jutges d’instrucció, o bé que sigui portat directament al tribunal’, segons el mitjà.

Sigui el cas que sigui, el procediment no acabaria pas abans del 17 de març, data límit per a la recepció de candidatures per a la presidència. En aquest cas, la judicatura podria declarar una ‘treva electoral’ i abstenir-se de qualsevol acció judicial abans dels comicis de l’abril.

Fillon va demanar perdó als francesos per l’escàndol, però va insistir que havia contractat la seva dona legalment i va negar que tingués pensat de dimitir. L’ex-primer ministre va dir que només ho faria si fos encausat formalment.

La pèrdua de popularitat de Fillon, que era a favorit a l’Elisi fins fa poques setmanes, és un fet. Vuit de cada deu francesos no es creuen les explicacions que ha donat. Ho diu un sondatge elaborat per la signatura Odoxa per France Info, que també indica que un 79% de ciutadans no s’han convençut de les seves explicacions. Entre els votants de dreta, també són majoria els qui no se’n refien –61%.

Tot plegat ha consolidat les posicions de la ultradretana Marine Le Pen i el centrista Emmanuel Macron. Tots dos són els candidats que es disputen la presidència en segona volta, segons tots els sondatges.

Els cobraments de la seva dona
La dona de Fillon va cobrar dos paquets d’indemnitzacions per l’acomiadament de l’Assemblea Nacional, que sumaven un total de 45.000 euros, segons una informació de la revista ‘Le Canard Enchaîné’, que va destapar l’escàndol de les suposades feines fictícies de la dona de Fillon.

Segons el setmanari, la dona de l’aspirant presidencial va cobrar 900.000 euros, gràcies a un seguit de feines que en realitat no va arribar a prestar, principalment una suposada tasca d’assistent parlamentària del seu marit, a qui va succeir en l’escó.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]