La fiscalia del TSJC ha dit que no i s’oposa a investigar Pere Aragonés per un delicte de desobediència tal com demanada el jutge Juan Antonio Ramírez Sunyer, del jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona. Ramírez, que investiga l’1-O, atribueix al vice-president del govern un delicte de desobediència per no haver impedit la celebració del referèndum de l’1-O tot i les resolucions dictades pel Tribunal Constitucional (TC).

Així apareix en l’exposició raonada que el jutge va enviar a l’alt tribunal català a finals de juliol i a la qual ha tingut accés a l’ACN després que aquest dilluns hagi estat repartida a les parts. En aquest document, en canvi, la fiscalia sí que veu prou indicis contra el diputat al Parlament Josep Maria Jové, investigat fins ara al Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona, però que és aforat i per tant el seu cas hauria de recaure al TSJC.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb