Els eurodiputats Josep-Maria Terricabras, Ernest Maragall, Ramon Tremosa i Ernest Urtasun porten a la Comissió Europea la detenció de la batllessa de Berga, Montserrat Venturós. Els eurodiputats adrecen avui una pregunta escrita a la CE per denunciar que la batllessa fou detinguda i portada a declarar per haver-se negat a retirar una estelada de l’Ajuntament de Berga. Concretament, pregunten a la CE què opina de la detenció de Venturós i si creu que el sistema judicial espanyol compleix la independència judicial que requereix la Carta de Drets Fonamentals de la UE.

Aquesta és la pregunta escrita que entren avui:

En l’argumentació, els eurodiputats asseguren que aquest cas s’afegeix a una ‘llarga llista de càrrecs electes’ investigats per haver expressat suport al procés independentista català.

Alhora, recorden que el 65% dels espanyols consideren dolenta o molt la dolenta independència del sistema judicial per interferències o pressions de la política, segons l’indicador de justícia de la Unió Europea d’enguany.

Per això sostenen que la independència judicial s’ha de derivar del dret de tutela judicial efectiva i imparcial, que recull la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.