La despesa mitjana dels catalans en equipament escolar per a la volta al col·legi d’aquest setembre se situarà en 209 euros, un 13% menys que la mitjana espanyola i un 7% menys que el declarat el 2016, segons el XX estudio Observatori Cetelem, publicat aquest dijous i que analitza el consum i la distribució a Espanya.

Segons l’estudi, el 63% dels catalans enquestats pensa gastar el mateix en aquestes compres estacionals, enfront del 59% de la mitjana nacional.

A més, un 25% de catalans preveu destinar un major pressupost a aquestes compres, un increment de set punts percentuals respecte a l’any anterior, mentre que la mitjana espanyola se situa en el 26%.

D’altra banda, el 12,7% dels enquestats contempla gastar menys en la compra d’equipament escolar, sent el material, els llibres i les agendes escolars els tres productes amb major demanda entre tots els enquestats.

L’estudi s’ha realitzat a través d’una enquesta online a persones de més de 18 anys portada a terme per l’empresa Investmarket, sobre la base d’una mostra de 1.000 persones i amb representativitat nacional i a partir de sis CCAA: Catalunya, País Basc, Madrid, Comunitat Valenciana, Galícia i Andalusia.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]