La despesa mitjana dels catalans en equipament escolar per a la volta al col·legi d’aquest setembre se situarà en 209 euros, un 13% menys que la mitjana espanyola i un 7% menys que el declarat el 2016, segons el XX estudio Observatori Cetelem, publicat aquest dijous i que analitza el consum i la distribució a Espanya.

Segons l’estudi, el 63% dels catalans enquestats pensa gastar el mateix en aquestes compres estacionals, enfront del 59% de la mitjana nacional.

A més, un 25% de catalans preveu destinar un major pressupost a aquestes compres, un increment de set punts percentuals respecte a l’any anterior, mentre que la mitjana espanyola se situa en el 26%.

D’altra banda, el 12,7% dels enquestats contempla gastar menys en la compra d’equipament escolar, sent el material, els llibres i les agendes escolars els tres productes amb major demanda entre tots els enquestats.

L’estudi s’ha realitzat a través d’una enquesta online a persones de més de 18 anys portada a terme per l’empresa Investmarket, sobre la base d’una mostra de 1.000 persones i amb representativitat nacional i a partir de sis CCAA: Catalunya, País Basc, Madrid, Comunitat Valenciana, Galícia i Andalusia.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb