La descompensació dels esforços que es demanen per la covid és intolerable

No podem tolerar més la indignant descompensació d'esforços que ens demanen a nosaltres, en contrast amb els que fa l'administració

Vicent Partal
22.12.2021 - 06:31
Actualització: 22.12.2021 - 07:31
VilaWeb

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern de la Generalitat de Catalunya va avançar ahir una nova colla de mesures urgents contra la covid-19. L’allau d’infeccions que veiem és molt important. Però, al costat d’això, cal remarcar també que ja fa dos anys que dura aquesta pandèmia i que la descompensació entre els esforços que es demanen que faça, i que fa, la societat i els que fan els governs ateny nivells simplement intolerables.

Dos anys després, per exemple, ens trobem que si ets contacte d’un positiu i no tens símptomes, Salut ja no et fa la prova. Es limita a demanar que t’aïlles, siga quina siga la teua condició i les teues necessitats, i et deixa amb l’angoixa de no saber si has agafat la malaltia o no.

I aleshores passa que si vols anar a una farmàcia i comprar una prova per a fer-te-la i eixir de dubtes és quasi segur que o no en trobes perquè s’han exhaurit o que, si en trobes, te la puguen arribar a cobrar a nou euros la unitat –perquè, encara que siga increïble, ningú no controla el preu d’un kit que pot arribar a oscil·lar entre quatre euros i dotze d’una farmàcia a una altra de la mateixa ciutat. (Vegeu aquest reportatge d’Arnau Lleonart.)

Això és un escàndol monumental. Perquè les autoritats no és que no siguen capaces de proveir els ciutadans amb la seguretat sanitària més elemental, sinó que, a més, permeten un campe qui puga salvatge del mercat  –i això que tots els dirigents diuen que són d’esquerres!

Perquè, sabeu que a la gran majoria d’estats europeus les proves són gratuïtes, si més no en part? Al nostre país mateix, el govern andorrà en dóna dues per persona per Nadal. I com és, doncs, que l’estat espanyol considera que no té cap deure de fer com els altres estats i deixa els ciutadans a mercè de l’especulació econòmica o el desproveïment?

La sensació de desemparança creixent en la població és tan lògica i natural com la ràbia contra el poder displicent que l’origina. Una ràbia que pot agreujar-se encara més quan hi ha circumstàncies sobrevingudes com les que viuen en aquest moment moltes famílies, de les quals parla en aquest altre reportatge Odei E-Etxearte.

Perquè resulta que quan els xiquets són contactes s’han d’estar a casa. Però a càrrec de qui? Doncs a càrrec dels pares, evidentment. A càrrec d’uns pares que, paradoxalment, no poden adduir legalment la seua situació per a aconseguir una baixa temporal a l’empresa ni un ajut que els permeta de superar el tràngol. De manera que, novament, tota la pressió recau sobre la gent mentre l’estat no dóna cap mena de garantia universal amb què els seus ciutadans puguen defensar-se. Ho torne a dir: és que ja fa dos anys d’aquest desficaci i ja n’hi ha prou. Que hi ha hagut temps de sobres per a legislar adequadament, pensant en les necessitats de la gent. I si no s’ha fet, algú hauria d’assumir la responsabilitat de no haver-ho fet.

Continue: com pot ser que dos anys després no s’haja fet res, però res de res de res, per a millorar les condicions del transport públic? Les imatges dels vagons de rodalia pleníssims, o dels metros, a València o Barcelona són equivalents a les que hi havia abans de la pandèmia, si no pitjors i tot. I com es pot continuar demanant distància física a una població que després es troba obligada a anar com sardines a la feina? Que no importa a ningú, això?

I hi ha, encara, els errors de gestió. Al Principat i a les Illes ahir es van començar a demanar hores de la tercera dosi per als més grans de cinquanta-cinc anys, al País Valencià van pels de seixanta. És evident que anem tard. Però aquest greu error, aquestes setmanes perdudes, tampoc no tindrà responsables o què? Els consellers Argimon, Barceló i Gómez no n’han de dir res? O el ministre com-se-diga que siga responsable de la cosa aquesta a Madrid? O els nostres presidents? O el barrut de Pedro Sánchez?

Escolteu: que el 25 de novembre l’estat francès va anunciar que tothom podia rebre la tercera dosi i la majoria de la població de Catalunya Nord ja se l’ha poguda posar. Que Andorra fins i tot es va avançar i va anunciar el 17 de novembre que començava a posar-la. I, en canvi, a la resta del país, ara correm-hi tots. I els ciutadans haurem de tornar a encarar no solament una situació dura i hostil, sinó tot de mesures d’un gran impacte, que ens haurem de carregar a l’esquena novament. I amb la sensació profunda d’estar completament abandonats perquè aquelles coses que podien compensar-nos de les dificultats derivades de la pandèmia i que a molts països europeus funcionen a meravella, ací simplement no hi són.

Dos anys després, finalment, la cosa més greu de totes és que l’estat de la sanitat pública és d’una desolació absoluta. La pressió inhumana sobre els treballadors, després de dos anys d’esforços extenuants, ja arriba al límit. Els CAP són completament desbordats. I ahir el president Aragonès va tornar a proposar que s’habilitassen els metges no especialistes o els estudiants del darrer curs. Però si això ja es va fer fa dos anys, per l’amor de Déu!

Així no es pot continuar, simplement. Quan va arribar la pandèmia es va posar sobre la taula que calia un canvi profund del model econòmic i social per a superar-la i sobretot per a eixir-ne en bones condicions. Tots deveu recordar, per exemple, la insistència del president Torra, i més polítics i experts, en la necessitat de la renda universal garantida. I quin cabal n’han fet? Han passat dos anys i la realitat és que els ciutadans, que hem fet tant com teníem a les mans per a superar aquesta gravíssima crisi sanitària global, no podem tolerar més la indignant descompensació d’esforços que se’ns demana a nosaltres, en contrast amb allò que fa l’administració, els governs.

I les excuses simplement ja no valen. Perquè si resulta que la culpa de tot la té el govern espanyol, perquè les autonomies no tenen capacitat real de finançament ni de funcionament, aleshores que algú m’explique per a què tenim un sistema sanitari propi, per a què fem eleccions o per a què tenim un parlament si després ens hem de resignar a no poder fer res. I, encara més, que algú m’explique per què els mateixos polítics que donen la culpa al govern espanyol de no garantir les condicions per a combatre la crisi com cal, després resulta que a Madrid són els seus aliats incondicionals i els diuen amén a tot. A què juguem?

PS. Dit tot això, ara toca, una vegada més, enfrontar-se a la realitat, ser coherents en el nostre comportament i continuar lluitant contra aquesta pandèmia. De manera que cuideu-vos molt, per favor.

 

Si ho voleu, i si podeu, ajudeu-nos: feu-vos subscriptors de VilaWeb o feu una donació sense cap més compromís.

Aquest editorial no és el d’avui i per això ja té tancada l’opció d’afegir un comentari.
Josep Usó
Josep Usó
21.12.2021  ·  22:10

Si volem sobreviure, ens hem de cuidar. Però no serà fàcil, perquè més enllà de l’aparença, vivim a un país del tercer món en massa aspectes: Transport públic, sistema sanitari o educatiu (hàbilment desmantellats en els darrers anys per afavorir interessos dels de sempre), una incultura que cada dia s’escampa més i més… Però és que, d’altra banda, tenim un percentatge d’inútils en llocs de responsabilitat que fa del tot impossible que s’arriben a prendre decisions encertades. I si es prenen, no es poden dur a terme, perquè per acabar-ho d’adobar, tenim una sangonera que ens xucla els recursos de tota mena només per aconseguir que quatre personatges lamentables visquen a cos de rei (literalment). L’únic pervindre que veig clar és el col·lapse total d’un estat fallit.

Joan Benet
Joan Benet
21.12.2021  ·  22:23

Potser la revolució podria començar per no votar cap llista on hi sigui present gent sense qualificació o que hagi format part de governs ineficients. Vist que del càrrec ells no s’acomiaden per grossa que la facin, potser que comencem a pensar com podem fer per acomiadar-los nosaltres. Per exemple, no votar ningú que no hagi treballat de res fóra del partit

Carles Serra
Carles Serra
21.12.2021  ·  22:35

Que vols que comenti Vicent després de dos anys de desprosits, si amb l’assassinat de la primera etapa de la pandèmia dels nostres avis i àvies a les residències per part dels governs d’espaÑa i de Catalunya, recorda Vicent que va fer el responsable de les residències de la Generalitat, que el president Quim Torra demanava a viva veu que l’apatessin, al final va entrar la famosa Vergés, quina peça, ella i Ferrovial, amb el germanet del mossèn en front, ningú va obrir boca per ells, apart de deixar-los sense material sanitari; ja que dir de les residències en varen comprar material per protegir-se i l’exèrcit espaÑol el va anar requisar, se’n responsable de sanitat del govern progresista y izquierdas el putu Illa.
Aquest polítics/partits que denúncies Vicent, és el reflexe de la societat que tenim, tot un Bajo Llobrega votant aquest franquista d’Illa
Ja et pots esquerrasar Vicent, és un predicar en el desert; lo important és tenir els mitjans de comunicació ben controlats i els polítics/partits del sistema com ER manipulant el missatge a donar; todo atado y bien atado.

Francesc Xavier Bueno
Francesc Xavier Bueno
21.12.2021  ·  22:35

Al Principat es moren a l’any 65.000 persones, en dos anys 130.000 i d’aquests segur 35.000 de càncer ( 17.500 per any i joves, vull dir de 40, 50 i 60 anys).
La covid porta en quasi parell d’anys vora 24.000 morts al Principat. És molt? De veritat? Filem prim:
A Catalunya al 2020 hi va haver un increment de morts de 14.372: van morir 65.406 al 2019 i al 2020 van ser 79.778.
D’aquest escreix de morts una bona part van ser “collita avançada”: persones molt velles i fràgils que potser tenien un any, parell o tres per endavant i que van morir abans d’hora per Covid al 2020.
Estadísticament aquests són el gruix de la sobremortandat. Evidentment també ha mort gent de mitjana edat per covid (pocs comparats amb els de càncer) i un nombre irrellevant de joves (menys de Covid que per suïcidis i accidents a aquest grup).
Parlo de grans números, amb estadístiques fredes a la mà.
No parlo de casos aïllats irrellevants estadísticament com un mort de Covid de 45 anys ple de vida que comparat amb els morts de la seva edat de càncer no és res.
Els humans només morim un cop. No es una pocasoltada, és una realitat: un cop morts un any no tornem a morir a l’any següent. D’això es deriva que moltes persones mortes al 2020 van ser “collita avançada”, vaja que no moriran al 2021, 2022 i 2023.
Així doncs l’abast real de la pandèmia el coneixerem d’aquí 3/4 anys, per diferència de morts en un període més ampli: la mort per covid serà petita en un global plurianual. I el gruix serà per càncer, sens dubte.
No cal dir que molts dels vells que han mort de Covid al 2020 tenien una fragilíssima salut, només cal conèixer una mica el món de les residències -allà on sovint la vida s’allarga fins el patiment i la indignitat.
Occident, amb països amb societats gerontocràtiques creixents, ha salvat la vida de moltíssims vells i de moltíssimes persones amb salut fràgil (malalties cardiovasculars, diabètics, obesitat, etc.) però el cost d’aquesta salvació aquí és la condemna a la pobresa i l’increment de la mortaldat infantil al tercer mon: només hem traslladat els morts.
A nivell de la humanitat un absolut desastre, hem retrocedit una o dues generacions en tots els paràmetres. Si la gestió de la pandèmia l’hagués fet un extraterrestre tot pensant en els 7.000 milions de terrícoles la cosa hauria anat d’un modus ben diferent, però és clar, els humans votem per països, alguns dels quals rics i envellits…
La història ens jutjarà a nivell del resultat global pel conjunt de la humanitat i molt em temo que suspenem.
ESTANT ESTAFANT EL JOVENT.
PROU REPRESSIÓ GERONTOCRÀTICA!
Vacunació Sí, mesures de seguretat Sí, però estat policial NO, emporuguir NO, histèria colectiva NO.
I qui tingui molta molta por que no surti de casa, però que a la resta ens deixin fer si anem vacunats, sobretot al jovent.
( i l’Estat o la Gene no es papà, som ciutadans adults)
Els joves han tingut molta paciència, però que molta, els han ben pres el pèl i part de la seva joventut.
Em reconforta veure ara els joves visquent lliures, sense por, revoltats, desempallegats de la gerontocràcia poruga i castradora: prou limitacions, prou control social. Visca la llibertat!

Pere-Andreu Ubach
Pere-Andreu Ubach
21.12.2021  ·  22:40

L’eixida d’aquesta epidèmia succeirà quan els ciutadans s’empoderin des del coneixement conscient i facin servir l’aplicació RADAR COVID per tallar de soca-arrel les cadenes de contagis.
Una epidèmia es controla controlant els contagis. Les pseudo-vacunes ja s’ha demostrat amb dades incontrovertides que no aturen els contagis. Quan tenim previst aturar-los? Disposem de les eines. Quan pensem fer-les servir?

Lluís Paloma
Lluís Paloma
21.12.2021  ·  22:44

Només discrepo en una cosa: que a Terrassa, com a mínim, la gent porta socialitzant i fent gresca des del mateix juny de 2020. Sí, no hauríem d’anar en transport públic com sardines en llauna, però tampoc fa gaire diferència des del moment que molt poca gent es pren seriosament el tema.
Per demés, estic d’acord amb Quim Torra que cal una Renda Bàsica Garantida. Que per què no la tindrem? Perquè el Règim del 78 està expressament construït per a no permetre res que pugui beneficiar la gent d’a peu. De fet, no compteu amb cap dels partits “independentistes” amb representació al Parlament i la Genialitat: ells també són part del Règim del 78.

Matilde Font
Matilde Font
21.12.2021  ·  22:45

Res més a afegir a l’editorial. Mentre no siguem estat, haurem de continuar parant la mà al pare estat per una almoina ridícula. Sense treure que aquí, el “nostre govern” podria gestionar millor les engrunes, que són poques, que té al seu abast.

M. Carme Serrat
M. Carme Serrat
21.12.2021  ·  22:54

La sanitat pública des de fa anys que es gestiona de manera nefasta i ara amb la covid s’ha convertit en caòtica a molts llocs.
Començant pel president del govern, consellers i alts càrrecs que volen salvar la cadira i prou, sense capacitat per afrontar situacions complicades. Improvitzant contínuament.
Ara bé, vull veure qui guanyarà les properes eleccions. Passarà com el 14f? que es va votar majoritariament a qui havia comés frau electoral?
Quan toqui , gaire gent recordarà la gestió que han fet de la covid? En dubto.
D’altra banda l’egoisme i l’individualisme per bandera. Quanta gent pensa en els sanitaris de 1a fila? Només cal fer un vol…

Josep m Uribe-echevarria
Josep m Uribe-echevarria
21.12.2021  ·  22:55

Tots van a l’hora;Govern,mitjans de comunicació,experts,etc.,per intentar (i en gran mesura aconseguir),acollonir-nos,i així ser obedients a les seves ordres.Llavors quan l’obediència la tinguem ben introduïda al nostre cervell,obeirem tot el que’ns diguin sense capacitat de resposta.Som tractats con infants,i ho tolerem.

Maria Rosa Andrés
Maria Rosa Andrés
21.12.2021  ·  23:02

Quasi m’ avergonyeix formar part d’ aquesta societat, després de sentir- me orgullosa del meu país.Tenim un Govern inoperatiu total i en tots els camps i ho assumim!, perquè li fem una xiulada q no cal cantar el fum, fum. Tan babaus som? Això sí molt amics amb amb el Gobierno, donant suport a uns presupostos fantasmes com sempre. Fins quan aguantarem aquest Govern?
Referent a la qualificació de desolució absoluta a la Sanitat, ben cert. Sense els metges ni infermeres q es necessiten . Si han hagut de marxar! Penós, indignant, fem- los fora de la poltrona i que s’ hi possin a treballar.
Bufff. Només voldria fer una precisió, la sanitat a Europa…també té les seves vergonyes. Una cunyada q viu a França, el metge la truca i li diu q no hi vagi que no té vacunes. I algun altre q no posarà la 3a dosi fins a l’ entrada d’ any. Vergonya total.

Gerber van
Gerber van
21.12.2021  ·  23:03

La pandèmia és una altra mostra més en quin tipus de país vivim. Espanya, i per això Catalunya, no és ni un estat del benestar ni un estat de dret democràtic.

Quants milions van costar els tancs comprats durant la quarantena Covid l’any passat? Quants milers de milions d’euros ha tornat a augmentar el pressupost de defensa aquest any (amb ajut d’ERC)? No els ajudaran: Espanya està en discomposició i això es pot veure en totes les facetes. La paciència dels ciutadans no és infinita. Tard o d’hora es faran sentir. Cap tanc, avió de combat o submarí ajudarà contra el col·lapse d’aquest règim feixista.

Però dir que en els altres països europeus les mesures per la pandèmia són exemplar trobo molt dubtós.

Ed Garrido
Ed Garrido
21.12.2021  ·  23:07

Argomon, Pineda, Verges, El Homrani…d’ inutil en inutil.

Anna CASACUBERTA
Anna CASACUBERTA
21.12.2021  ·  23:08

Independència ja!

Lola Tomàs
Lola Tomàs
21.12.2021  ·  23:12

Totalment d’acord amb Francesc Xavier Bueno.

Quin relat més dramàtic el de l’editorial. I me’l creuria si no fos conscient d’altres coses: de com la OMS va canviar la definició de pandèmia i d immunitat col-lectiva, de com s’han enriquit empreses farmacèutiques com Pfizer, I això que estava arruïnada… En fi, em limito a compartir unes altres reflexions, sobre les creences, al meu parer mes sensates i que connecten amb el que sento i veig, perquè la realitat, al cap i a la fi, és el relat què en fem cadascú.

En estos días he pensado mucho sobre diversas cosas y en particular sobre las creencias; en cómo son (frecuentemente) heredadas. En cómo marcan nuestra vida. Pensaba en las creencias que han salido a la superficie y prevalecido en la mayoría de la humanidad desde marzo de 2020 y que a 19 meses de distancia han agarrado aún más fuerza. Me impresiona cómo muchas de esas creencias no tienen sustento real. Como si fuera el resultado de un mago de espejos y humo, han logrado que un alto porcentaje de la humanidad las crea. Veamos algunas (en todos los temas que menciono, en posts previos he presentado las referencias cientificas que sustentan lo dicho):

1) La creencia de que SARS-COV-2 es un virus altamente letal. No es así, por admisión misma de la OMS, CDC, y autoridades sanitarias de todos los países. Su letalidad es igual que la del virus de la influenza estacional de muchos años (menos de 0.2% a nivel global) y queda claro que tiene un componente etario y de comorbilidades pro-inflamatorias marcadísimo. A pesar de la evidencia, muchos siguen percibiendo a SARS-COV-2 como si fuera Marburg (un virus con 70 a 80% de letalidad; o viruela, un virus con 33% de letalidad). He tenido oportunidad de charlar con algunas personas, jóvenes y viejas, y muchas han expresado “si me infecto de SARS-COV-2, moriré”. La evidencia muestra todo lo contrario pero la creencia es más fuerte, y determina el actuar, el vivir, en consecuencia.

2) La creencia de que la vacunación es lo único que terminará con la pandemia. De nueva cuenta, esta creencia carece de sustento científico conceptual (inmunizar con vacunas no neutralizantes que inducen respuestas demasiado especificas a una sola proteína viral, una que es altamente cambiante, y hacerlo durante períodos de alto contagio, es la receta perfecta para seleccionar variantes virales que escapen de las respuestas inmunes de los vacunados). Más allá de la teoría, la evidencia empírica demuestra este fracaso (mayor incidencia de casos en la mayoría de los países altamente vacunados que en la misma temporada de hace un año cuando no había uso masivo de vacunas). Pero la creencia obnubila la razón, y determina el actuar, aunque sea ilógico e irracional: de ahí el aceptar más y más dosis (aunque sea del mismo producto que no está ofreciendo protección).

3) La creencia de que “seguir la ciencia” quiere decir no cuestionarla, y quien lo hace es anti-ciencia, anti-social, anti-humanidad. Esa creencia, comprada a los medios de comunicación y dueños de las redes, germinó debido a una profunda ignorancia sobre lo que es el proceso científico: un eterno cuestionar; incluso a lo establecido, para así no crear dogmas.

4) La creencia de que alguien libre de vacuna es peligroso. Esta creencia sería interesante para quienes estudian la mente humana. Las inoculaciones “COVID-19” no evitan la infección ni detienen la transmisión (de nuevo, hasta aceptado abiertamente por la OMS, CDC, etc.) y la carga viral es igual o mayor en vacunados que en personas libres de vacunas. Por otro lado, se vacunaron porque confiaban en que la vacuna los protegería. ¿Por qué, entonces, temer a alguien libre de la vacuna? En cualquier caso, si las vacunas estuvieran funcionando adecuadamente, los únicos en riesgo tendrían que ser quienes no se inocularon. ¿Pueden ver lo absurdo de esta creencia? Pero, a pesar de la evidencia, del sustento cientifico, de la argumentación lógica, el miedo a los que, por el motivo que sea no se han inoculado, resiste y prevalece en muchos quienes justifican, exigien y hasta exacerban las medidas igualmente ilógicas.

Podría seguir y seguir enlistando y desmenuzando “creencias COVID-19” pero ese no era el objetivo de este texto. Lo que quería era plantear aquí la importancia de revisar nuestras creencias, de preguntarnos de dónde vienen, si siguen siendo válidas, si podemos soltarlas y actualizarlas. Muchas veces andamos por la vida con creencias caducas, y ni cuenta nos hemos dado.

Cuando era adolescente e íbamos a un restaurante (Vivaldi, en Cuernavaca) a desayunar, solía pelearme con mi hermana por un pan dulce que traían – un chocolatín – hasta que, un día, victoriosa y feliz por haber tomado primero el pan de la canasta, me di cuenta que ese pan no me gustaba. ¡Operaba bajo una creencia caduca que se volvió costumbre hasta que la pude actualizar!

¿Se imaginan lo que sería posible en el mundo si la humanidad actualizara sus creencias? ¿Si hiciéramos todos una introspección profunda sobre aquello que creemos y que rige nuestros días? ¿Si nos permitiéramos cuestionar cada noticia, cada nota de los medios, cada anuncio de las farmacéuticas? ¿Se imaginan si pudiéramos, como humanidad, incorporar la evidencia para permitirnos percibir a SARS-COV-2 como percibimos al virus de la influenza estacional: a veces nos infectamos y la mayor parte de las veces no pasa de unos 5 días de tener molestias respiratorias; hay quien elige vacunarse contra la influenza y es un asunto personal y privado que no define nuestras relaciones laborales ni interpersonales, ni prohíbe los viajes, ni separa familias.

¿Se imaginan? ¿Pueden hacerlo? Si lo logramos, podremos recuperar lo que hemos perdido desde hace ya tanto tiempo: la esencia libre de la humanidad.

Les saludo y deseo que estén bien, Karina AW

Joan Rius
Joan Rius
21.12.2021  ·  23:20

El principal responsable d’aquest desori, es el Gobierno de la España del “vuelva usted mañana” “Spain is different”
Les autonomies no poden decidir sobre recursos quan es tracta d’un afer de “interés Nacional” Només gestionen els problemes que genera aquesta concepció unitarista asfixiant de l’Estat Espanyol.
Aquells que s’han apoderat de l’Estat, fan callar l’opinió pública amb consignes patriòtiques o actituds agressives, mentre que els tecnòcrates de l’Ibex i els seus col·laboradors tiren pel dret mirant pels seus interessos , els quals van lligats a la patètica “indisolubilidad de la Nación española”. I alguns dels d’aquí (ERC i Comuns, si més no) per activa i per passiva, en son igualment responsables.
Una autèntica teràpia se shock…
És el preu que s’ha de pagar per ser súbdits d’una “grande y libre”
Que caigui el govern, convoquem eleccions i guanyem-les amb gent nova, que de ben segur en sortiran. Utilitzem desprès tot allò que hem après aquests darrers anys de resistència, anem a una i declarem la República davant dels nassos d’Europa!

Ramon Perera
Ramon Perera
21.12.2021  ·  23:46

Els governs són els que permeten que les multinacionals farmacèutiques s’embutxaquin uns beneficis d’escàndol i al mateix temps aquests governs es neguen sistemàticament a dimensionar la sanitat pública de manera que pugui donar un servei correcte a la ciutadania. Per aquesta raó és inadmissible l’argument de que els confinaments i les restriccions són imprescindibles ja que el personal sanitari està al límit. No diuen pas que en aquell moment el virus s’ha tornat més perillós.

I si el personal sanitari no es pot improvisar, observació molt correcta, on és el personal que ha acabat la seva formació durant aquests dos anys? I també és veritat que els estudiants, de medicina o d’enfermeria, fan, o haurien de fer, pràctiques durant la carrera. Per quina raó no poden fer les pràctiques ajudant a la situació actual [i de passada adquiririen una experiència que no es pot adquirir a l’aula]. Algún sabria explicar-me que el fet d’haver superat l’últim curs de carrera proporcioni de cop i volta la preparació necessària per dur a terme correctament totes i cadascuna de les activitats a que dóna dret la titulació? En aquest punt els militars són més intel·ligents, en cas de guerra tots els oficials augmenten automàticament un punt la seva graduació [mentre dura la guerra].

Tampoc és admissible l’argument financer. Els beneficis de les grans empreses no provenen del treball realitzat pels membres del corresponent consell d’administració. I entre més, fa pocs dies VilaWeb informava que la despesa militar de la UE havia batut un rècord l’any 2020. Etc.

Sobre els vaccins. A qui poden anar a reclamar les persones que pateixen efectes secundaris nocius?

Last but not all. I per dir alguna cosa del llenguatge oficial: Aquest llenguatge fa servir sovint l’expressió “càrrega viral” [viral load] i amb aquesta expressió justifiquen lo que interessa justificar. Però no existeix cap mètode fiable, repetitiu i d’aplicació general per mesurar l’anomenda “càrrega viral”. Llavors, fer servir aquesta expressió és una manipulació descarada.

Gerard Codina
Gerard Codina
21.12.2021  ·  23:54

Que perquè tenim un parlament encara que no serveixi per a res?

Per la mateixa raó que tenim diputacions, consells comarcals, conselleries excessives, direccions generals sense sentit, ajuntaments i càrrecs i càrrecs i més càrrecs… I no parlem ja dels innombrables assessors a sou, la majoria dels quals no fan ni brot.

Perquè tot plegat proporciona milers de sous a repartir entre la gent dels partits. I fins que no acabem amb els polítics professionals, no tenim res a fer. Només podrem tirar endavant, quan la política es consideri de veritat un servei VOLUNTARI a la societat i només tingui un sou, modest, aquell que hi hagi de dedicar, de veritat, dedicació completa.

Si creieu que això és un somni, assabenteu-vos de com funciona als països nòrdics.

Núria Castells
Núria Castells
21.12.2021  ·  23:57

Governs i gobiernos que són una barreja letal de barruts i ineptes.
De gent que, sostinguts per partits/agències de col·locació/controladors socials fan i desfan sobre les nostres vides sense cap responsabilitat ni vergonya.
Naturalment, hi ha persones honrades i treballadores, però el sistema actual d’eleccions i de partits és NEFAST.

Mentre no ens plantem i canviem això -com a mínim-, no farem més que retrocedir, perdre drets guanyats amb moltíssim d’esforç i anar directes cap a la ruïna política i econòmica. (De la moral, ja no en parlo…)

No podem resignar-nos a “seguir votant” cada quatre anys i callar. A votar llistes tancades. A tenir “representants” que no ens reten comptes de la seva gestió. A escoltar, un cop i un altre, promeses electorals que no es compleixen. A votar formacions finançades per la banca, a qui, després, han de tornar el favor. A…
Busquem i bastim, alternatives noves.
Que, amb això que patim, anem al desastre. I no només en el tema COVID.

Josep Ramon Noy
Josep Ramon Noy
22.12.2021  ·  00:00

Bravo Partal!!! Ja era hora que algú digués tot això. L’actuació dels governs en general a tot arreu, i dels nostres especialment, és indecent. Han tolerat i/o fomentat que a costa de la Covid és fes el gran negoci explotant un cop més als ciutadans. Tot plegat impresentable. Això sense comptar amb els missatges politics que han aprofitat per a fer, i que han menjat el coco a través dels mitjans de la gent, expandint el terror però sense donar-hi remei.

Si a més hi afegim la inacció dels paisos rics per a conseguir que tothom al món, a tot arreu, estigui vacunat, unica manera de acabar amb les onades de contagis, el desgavell no pot ser més gran. Molts liders han demanat que es lliberessin les patents de les vacunes, però no han aconseguit res de res. Ni cas. I fins que no hi hagi un tractament global de la crisi sanitaria a tot el món, no guanyarem la batalla, com és evident. Què ha fet la UE al respecte? Res de res; al contrari, ha animat i consentit el caos del mercat de vacunes i fàrmacs. Intolerable!!

josep SELVA
josep SELVA
22.12.2021  ·  00:39

Despres de que Vilaweb ha estat i es un dels principals mitjans responsables de crear l’alarmisme sobre el que es munten les mesures restrictives dels drets i les llibertats, bombardejant-nos amb entrevistes de pretesos “expertars” com l’impresentable Arenas que no es ni metge, ara se’ns despenja el seu director posant el crit al cel. Aixó es d’un cinisme majúscul

Jaume Riu
Jaume Riu
22.12.2021  ·  00:51

POBLACIÓ DESINFORMADA
En efecte, la descompensació dels esforços que es demanen per combatre la Covid és intolerable, sobretot perquè tenim la sensació que les administracions no fan els esforços que sí ha de fer la població.
Avui he escoltat amb atenció la conferència prèvia a la roda de premsa del president Aragonés i tècnicament m’ha semblat molt pobre. Les idees clau les ha repetit fins a cinc o sis vegades , però el més simtomàtic és que s’ha dedicat a fer justificacions i excuses durant tota la introducció, igual que en bona part de tot el temps de l’exposició. Ens ha fet la sensació que cada dia han d’improvisar. Ens ha dit que ahir, abans d’ahir i fa una setmana no eren capaços de preveure la situació d’avui.
A l’inici de la pandèmia farà dos anys, es van fer molts esforços per informar, però per part de les administracions ja n’hem perdut el costum.
Per tant, la descompensació d’esforços és doble, perquè per combatre les conseqüències de la Covid, la gent hem de resoldre l’economia de supervivència i cadascú s’ha de buscar la informació indispensable, amb el perill que això comporta.
En una pandèmia, no és gaire pràctic haver de conviure amb una població desinformada, només regulada amb prohibicions i obligacions.
La informació oportuna pervpart dels governs pot ser fàcil i barata, perquè no necessita gaire pressupost extraordinari, nomes criteri tècnic i competència professional, i això és el que no hi ha.
VW fa una suplència excepcional però el govern ha de fer la seva feina.

Núria Coma
Núria Coma
22.12.2021  ·  01:11

És molt més greu del què exposa l’editorial, i aquest diari hi ha contribuït també tossudament amb no qüestionar ni permetre veus alternatives al relat oficial, no fent crítica en cap moment i presentant-los com veritat absoluta el què en tot cas era opinió, opció, probabilitat..
Gràcies F.X Bueno per les dades
Gràcies Lola Tomàs per la reflexió que has compartit
Ara tota aquesta veritat es desmunta dia dia, les vacunes no protegeixen del contagi, ni tant sols de la mort, la immunitat de remat ni hi és ni se l’espera, no és l’onada dels no vacunats, més aviat a l’inversa, el certificat covid és una mesura autoritària i discriminatòria que a nivell de salut no serveix per a res, el diòxid de clor no mata ( haguéssiu corregut a publicar el primer mort) i tantes i tantes pseudo veritats amb les que ens bombardejeu i ni una sola pregunta,ni un sol dubte, ni mig debat, ni cap veu alternativa.
Si en Vicent està indignat, hi ha moltes persones que ho estem doblement
Cuideu-vos, cuidem-nos amb llibertat respecte i responsabilitat.

JAUME GUIU
JAUME GUIU
22.12.2021  ·  01:29

Bona nit a tothom, seguint l’estela de Lola Tomàs, deixo aquest enllaç, penjat per en Carles Farre, en un altra noticia, concretament en l’entrevista al dr. Güerri i que cadascú en tregui les seves conclusions. Es llarg, el video, però demolidor amb les tesis i el protocols sostinguts per la majoria, aquí poseu-hi els noms que vulgueu.
https://odysee.com/@UnidosPorLaVerdadMexico:e/DraKarinaAcevedoWhitehouse:4

Joan López
Joan López
22.12.2021  ·  05:28

La covid-19 no es pas pitjor que la grip,però els governs fan us de ella per retallar-nos les llibertads. Imagineu que diariament donen cifres de contagiats per refredats,acabmbarian crean una psicosis colectiva,i desprès diuen que i aura moltes malaltias mentals, lògic amb aquet bombardeig de noticias sense control ni rigurositat.
Ahir per eixemple ja deian que el 47% dels casos corresponen a la variant Omicron,i pregunto com o fan? la meva filla ha estat diagnosticada por un tets d’antigens com positiva,res mes,cap prova mes,a casa 10 dias i ara a sortejar el seu cas entre la delta-delta-1 o omicron. En fì hi ha tema i motius per escriure omplint fullas i fullas.
Salut per tots !!!

PAU BOLDU
PAU BOLDU
22.12.2021  ·  06:36

A la politica ja nomes queden genteta vulgar, mediocre, que no han fet res de bo a la seva vida, tret de militar en partits sense principis ni capacitat. Aragones, que has fet a la teva vida? Ens ho pots dir? Potserja es hora d’eliminar l’Estatut del Constitucional i l’oficina de gent en atur que es la Generalitat republicana española, ola, ola. Catalunya en mans d’aquesta vulgar politiqueria va de pet al desastre

Marcel Barbosa
Marcel Barbosa
22.12.2021  ·  06:42

No ens en sortirem fins que no prenguem consciència que ens han posat en una guerra amb dos objectius clars: econòmic i polític. Prou d´explotar la classe treballadora.

Judith Albets
Judith Albets
22.12.2021  ·  07:03

Estic mil vegades més d’accord amb el FX Bueno i el Joan López que amb l’editorial. Resumint: n’estic tipa de despropòsits i desproporcionalitzacions.

Jordi Torruella
Jordi Torruella
22.12.2021  ·  07:34

De què es queixa el poble? Tenim persones mediocres al capdavant de la política, per tant, decisions mediocres. Espero que en pròximes eleccions el poble ho tingui clar. Cas contrari, ens ho mereixem.

Albert Miret
Albert Miret
22.12.2021  ·  08:44

Votar traïdors venuts a l’enemic. Dependre d’un govern de jutges aiatol·làs sense cap experiència amb res més que en la interpretació satànica d’unes lleis perverses i prenent decisions estúpides de les quals en depèn la vida de moltíssima gent. Tenir no només un estat boig i irresponsable, sinó enemic ètnic dels catalans. Desconeixement o desinterès d’una Unió Europea que ja no té res d’unió i molt poc d’europea, cega i defensora del feixisme més atroç que ataca cada dia als catalans. Anarquia total de les farmacèutiques imposant els brutals preus a unes vacunes que encara no se sap segur si serveixen o no d’alguna cosa. Menyspreu total de les elèctriques i les empreses del gas per als ciutadans, quintuplicant el preu de les dues coses imprescindibles que fan augmentar els preus de tota la resta fins que la població es mori de fred i de gana davant la mirada tan ufana i tan superba d’uns governants que deixen fer a plaer als monopolis comandats a través de les portes rotatives per tots els governants explotadors anteriors. Creixent brutalitat de tots els cossos repressius i antisocials, perquè morta la intel·ligència de tots els governs, és l’únic que els queda per a impedir que els fotem fora del país a hòsties.
Aquest és bàsicament l’escenari, i per això se’ns van morint amics i familiars grans i petits perquè la ineficàcia i la irresponsabilitat de tot un país els condemna a mort.
A Madrid, la degenerada donota que va prendre el poder va encara més lluny i explica públicament i sense cap complex que no farà res, ni confinaments ni baixes laborals ni supervacunacions, simplement afirma que primer és l’economia i després, la vida dels ciutadans que no deu saber que té l’obligació de protegir. Aquí a Catalunya, la perversió és encara més gran, perquè aquí no es diu res ni es fa res més que seguir la tècnica del “ja t’arreglaràs maco”. Això sí, els mitjans no parles d’altra cosa. S’han acabat les altres notícies i es limiten a repetir el que els mana el poder del Sol, del Bisbe, del rufià i de la mare que els va parir a tots plegats. Si ni així aquest poble és prou valent per alliberar-se d’aquesta merda que ja no només ens espolia i sacrifica, sinó que directament ens mata, és que no servim per a res.

Octavi ENGUITA
Octavi ENGUITA
22.12.2021  ·  08:55

Bondia,

A França vas a una farmacia i et fan el test d’antigens gratuit i certificat en 15 minuts.
L’any passat ens donaven les caixes de test a la sortida dels peatges (L’ARS, agence réegionale de Santé Publique).
Jo ja porto la tercera vacuna i tot i aixi al minim dubte que tingui puc ferme una PCR o test d’antigens completament gratuit, no he pagat MAI es MAI ni un sol EURO.

Perque no es aixi a Catalunya? a nivell economic es irrisori..

Victoria Pedrola
Victoria Pedrola
22.12.2021  ·  08:56

Magnífic llegir els comentaris de
Francesc Xavier Bueno
Lola Tomas
Núria Coma
Plenament d’acord i agraida
També amb
Jaume Guiu, i agrair l’enllaç
I els comentaris de
Joan López i Judith Albets
Canviar creences, indispensable, questionar les veritats absolutes, necessari, contrast d’opinió, bàsic,
Consciència que estem en una guerra no pas per la salut, sinó una guerra per la llibertat, el do més preuat, més irrenunciable. És la nostra essència. Si això desapareix, nosaltres també.

joan rovira
joan rovira
22.12.2021  ·  09:12

*No coneixem què som: No un estat del benestar. Sí, bombolla econòmica.
*No entenem qui som: No un estat democràtic. Sí, una colònia.
*No aprenem com som: No un col•lectiu responsable. Sí, un col•lectiu desgovernat.
*No comprenem per què: No tenim memòria: Sí, amnèsia.

PS. Resultat de “la dissonància cognitiva” “programada” per les elits polítiques-mediàtiques i professionals de les tres últimes generacions: (1931)-(1934), (1978)-(1982) i (2017)-(2021); per tal de participar, a costa de la voluntat democràtica del poble, de la mentalitat retributiva de reconeixement personal, retribucions i recompenses per pal•liar la seva traïció, indignitat i incompetència.

Que malauradament, no es manifesta en la vida quotidiana, ni en la vida oficial; per tal de controlar:
*ciutadans desinformats: subjectes a l’alarmisme.
*organització piramidal: sotmesos a una metròpoli.
*col•lectiu irresponsable: obedients a l’arbitrarietat.
*societat sense memòria: ignorants de la mateixa història.

(No s’escapa ningú voluntàriament o involuntària, tampoc VilaWeb-continguts-editorial, d’aquest desconcert orquestrat per tal que res canviï, a costa de la voluntat del poble: (1931), (1978) i (2017), pel poder colonial establert entre la metròpoli i la colònia; perquè fan cua els catalans indignes i incompetents, que viuen a Catalunya i a tots els Països catalans, per sortir impresos a la Viquipèdia)

Jaume Abelló
Jaume Abelló
22.12.2021  ·  09:23

Penso que la cosa es mes simple del que ens imaginem: Quan el poder escollit (no el real) viu del dia a dia, d’alló tan nostrat de qui dia passa any empeny o el que es el mateix, fent el mínim per a evitar el major nombre de queixes i a veure si amb una mica de sort passo 4 anys tranquil o 25 en el millor dels casos, el resultat sempre es el mateix: la mediocritat mes absoluta

Joan Andreu Juan
Joan Andreu Juan
22.12.2021  ·  09:24

Un editorial necessari. No podem donar les culpes a Madrid. O no només.
De veres que em deman què hem fet tan malament perquè els nostres governants siguin uns éssers semi-divins tan allunyats de la realitat dels ciutadans. Mancats de tot humanisme.
Fa por.
Dit això, bon nadal a tu Vicent i a tota la gent de Vilaweb per la seva professionalitat i compromís.

Carles Farre
Carles Farre
22.12.2021  ·  10:05

No se si riure o plorar en llegir l’editorial, en que es mostra indignat el Vicent Partal, recordo que a poc d’entrar al diari, fa ja mes d’un any, vaig reclamar un debat o un article seriòs sobre els problemes que comportava el model basat en la sobre població i la globalització, ho vaig acompanyar amb enllaços, i marcadors poblacionals mundials a temps real mes o menys, com el que hi ha al Worldmeters… ni cas.
Quant va començar la pandèmia, Vicent Partal, et vaig enviar tot de documentació tècnica sobre el Diòxid de Clor, i em vas respondre que t’ho havies mirat molt be, i que els teus assessors en temes biològics i mèdics, et deien que no només no eliminaven el virus, (això ja de per si cau pel seu propi pes, quant es un dels millors potabilitzadors d’aigües), si no que era molt tòxic, de res va servir que es poses abundants enllaços i publicacions que demostraven que dintre d’un marge de seguretat prou demostrat, el CDS, era summament efectiu per combatre tot tipus de bacteris i virus..
Després també et vaig demanar un debat o una entrevista amb la Karina Acevedo, i em vas dir que vosaltres mai faríeu un debat com el que jo proposava,…
I ara et queixes?? ara t’esquinçes la vestimenta??… De veritat et penses que Pfizer, Moderna etc que tenen les seves seus als EUA, on hi han la quantitat mes alta de psicopates intel·ligents, s’interessen per la nostra salut?? O mes aviat pel valor de les seves accions?.de veritat creus que ISGLOBAL, on hi trobem al patronat, gent com el Solana, una infanta, la Caixa… el Bill Gates etc hi estan per fomentar la salut mundial de la població??
Baixa del pedestal abans no es trenqui fet miques, i et fotis una hòstia com una catedral, que com a societat ja ens l’estem fotent, l’excés d’ego et pot jugar males passades,. Ara be, si en realitat el diari es la veu “de l’amo”, tot tindria una explicació ben fàcil..
I finalment, a mi que m’esperin asseguts pel que fa a la inoculaciò experimental de infinites dosis de nano partícules d’ Arnm, i encara mes asseguts per les properes eleccions..

Joan Sebastià Valls
Joan Sebastià Valls
22.12.2021  ·  10:14

Trobo que ningú es fica amb el colectiu mèdic que amb contades excepcions s’ha comportat amb absoluta irresponsabilitat fent costat sense cap vergonya a la farmàfia.
Llegiu aquest estudi:
https://www.conservativereview.com/horowitz-studies-show-an-aggressive-vitamin-d-campaign-could-have-prevented-nearly-all-covid-deaths-theblaze-2655898653.html

Els investigadors alemanys no només van trobar una relació lineal entre els nivells de vitamina D i la mortalitat per COVID, sinó que van trobar una morbiditat essencialment zero per a aquells amb un nivell D superior a 50 ng/ml”

Fixeu-vos si era fàcil…recomanar prendre el sol a migdia 1/2 horeta o prendre 4.000 unitats internacionals de vit D al dia.

Resultat mortalitat 0% per COVID.

Heu sentit al Dr. Padrós fent aquesta recomanació?
No. “L’única solució és la vacuna” i anar parant la mà de Pfizer…

I no parlo del diòxid de clor perquè encara no s’ha pogut legalitzar per les pressions dels amos del món.

No només son psicòpates els nostres polítics les èlits els medis de comunicació… també la majoria de metges.

Ja cal que ens espavilem a ser autosuficients…

Pep Agulló
Pep Agulló
22.12.2021  ·  10:47

PEL PEDREGAR…

El desgavell davant la pandèmia és monumental perquè són una suma de desgavells que alguns tenen arrel fonda, del mateix sistema neocapitalista que condiciona les ajudes del fons europeu i que no vol sentir parlar de la renda bàsica universal. També la interferència en els criteris sanitaris de l’autoritat dels togats i les diferents mides que es prenen en cada territori, i en cada país. Etc.

Altres són la suma de la inoperància del govern Sánchez, d’un règim en fallida, amb la mala gestió i el sotmetiment del govern català. I ERC encara li dona tot el seu suport. Viure per veure la deriva autonomista…

Amb tot això, no entraré amb la utilització ideològica de la covid. Ni amb els arguments a favor i en contra de la ciència. Ni tampoc en demonitzar altres coneixements. L’editorial no va d’això.

Si al desgavell esmentat li sumem la irresponsabilitat de gran part de la ciutadania, que si no és per decrets del govern no tindria ni un bri d’iniciativa, de solidaritat, llavors, ja, el caos és total. M’agradaria saber quantes quarantenes es compleixen. En dono fe…

Aquest últim aspecte, la irresponsabilitat de molts ciutadans, en Vicent sempre se’l deixa. Ho acaba amb un PS d’allò més descafeïnat.

Agnès Buscart
Agnès Buscart
22.12.2021  ·  11:04

Vicent, continuo veient que només et mires la ciència oficial….
com és que la veus tan encertada i segura?
Tantes incoherències no et fan venir ganes d’anar al fons de la qüestió?
Tot caurà i hi arribarem si nés de gust serà per força.
Has vist la investigació que ha fet la Dra. T.Forcades? Només a España hi hagué una mortaldat totalment inexplicable i no hi ha ningú que ho investigui…
Hi ha tan per mirar…

Salvador Aregall
Salvador Aregall
22.12.2021  ·  11:13

Unes quantes i humils clarificacions:
1. La pandèmia per Sars-coV-2, com el nom indica, és un problema global i no es pot abordar parcialment com s’ha fet i s’està fent, perquè per més aïllaments que fem si no estem tots els humans, tots els països vacunats, sempre hi haurà una soca nova que ens farà la guitza. La història natural de les infeccions virals és que els virus, que necessiten la maquinària de les nostres cèl·lules -hi viuen dintre- amb el temps, no sabem quan, acaben essent menys letals ja que s’adapten a l’hoste. La història de la humanitat i el nostre ADN és ple de retalls virals.
2. Recordem què va passar a la primera onada: 80% d’infectats lleus (semblant a una grip) 20% dels malalts desenvolupaven pneumònia, 14% greus, 5% crítics i 2.5-3% de letalitat…
3. Les vacunes han canviat la història natural de la infecció. Estem més protegits però cal remarcar que la vacuna no evita la infecció, en tot cas evita la malaltia. Es pot estar infectat i no tenir malaltia, es a dir asimptomàtic. També és veritat que hi ha una petita part de la població vacunada que presentarà símptomes en cas d’infecció i encara una altre petita part d’aquests que desenvoluparan malaltia greu.
4. La nova soca Òmicron és molt més infecciosa que les precedents, es a dir, es difon amb més facilitat i amb més rapidesa però no sembla ser més agressiva. Aquesta sisena onada ens agafa en aquesta part del món amb un percentatge important de població vacunada completament (dues dosis): Espanya i Catalunya més del 80%, Regne Unit 69%, Àustria 70%, Alemanya 69%, Suïssa 67%, França 72%, pel què fa a la tercera dosi Regne Unit 40%, Àustria 37%, Alemanya 30%, França 24%, Espanya 23% -cal dir que en la darrera setmana s’ha accelerat molt-, Suïssa 16%
5. Cal tornar a dir que estem davant d’un problema molt greu i molt nou que, malgrat els avenços científics que han estat espectaculars i del que han aprés els professionals amb els tractaments a les UCI, hi ha encara molt desconeixement i podem -tindrem encara- moltes sorpreses.
6. La proba d’antígens dona un percentatge alt de falsos negatius en població asimptomàtica que pot arribar al 30%. No és una proba de discriminació adequada en la població general perquè la positivitat està estretament lligada a la carga viral. El preu a la farmàcia d’aquesta proba el determina el Ministerio de Sanidad
7. No és veritat que si ets un contacte asimptomàtic només es recomani aïllament. Per les persones que tenen la pauta completa i no tenen símptomes s’han de fer una PCR entre els dies 4 i 6 post exposició. Vegeu gentcat https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/ciutadania/deteccio-de-casos-i-seguiment-de-contactes/contactes-estrets/
8. És veritat que les decisions que prenen els governs -el nostre i tots els altres- estan farcides de contradiccions. Tenim una organització social que sovint es contradiu amb les mesures per la contenció de la pandèmia, els canvis són lents i la inèrcia difícil d’aturar. L’economia de la nostra societat i la pandèmia són vectors contraposats.
9. La pandèmia ha posat de relleu i ha exagerat dificultats i anèmies que ja venien de lluny. La més sensible de totes el nostre, mai ben ponderat, Sistema Sanitari que, essent essencial i universal, fa aigües per molts forats. Plantilles justes, personal mal pagat, mal contractat -en el cas d’infermeria- i esgotat. Totes les mesures que es prenen estan pensades bàsicament per preservar -no col·lapsar- el nostre pobre sistema sanitari i sobretot que no emmalalteixin els que ens han de cuidar.
10. Per acabar cal dir que la part de responsabilitat més gran és la que ens toca a nosaltres, sense aquesta part anirem pel pedregar.

Josep Ramon Collado
Josep Ramon Collado
22.12.2021  ·  11:25

El nivell d’ineficàcia i ineficiència del sistèma polític espanyol i català és incommensurable. Això explica que les decisions es prenguin tard i malament. La manca d’anàlisi del cost/benefici solcial i econòmic fa que moltes decisions aparentment econòmiques acabin sortint molt cares i es llencin diners.
El fet de no reforçar la sanitat té dues components:
1. manca voluntat per destinar diners a la sanitat pública (però si que hi ha diners per altres àmbits, militars, religiosos, polítics, etc).
2. Manca de professionals. Si avui es destinessin mols més recursos la dificultat per trobar professionals disponibles seria enorme! Aquesta manca de professionals fa anys que s’assenyala però no es creen mës places per formar-ne més. Els propers anys es jubilaran moltissims professionals sanitaris i no hi ha cap previsió al respecte, i als que arriben a l’edat de jubilació els demanen que no es jubilin encara. Cada any que passi si no hi ha canvis dràstics el déficit de professionals es farà molt més gran.
Si no els formem aqui d’on vindran? I voldrem que parlin català oi?

Bonifacia Córdoba
Bonifacia Córdoba
22.12.2021  ·  11:29

Despertan’s Vicent abans que els vàliums dels psicòpates s’en apropi de la nostra dignitat amb seus experiments gènics… de fet, s’estan carregant als iaios que van anar a votar l’1-O i els joves també amb malalties fisiques i mentals
Jo votarè per la salut, no per una independencia on aplasteu als independents que no segueixen els patrons d’gnorància que fomenteu a la vostra editorial.. copy&paste dels altres mitjans per a donar versió de totalitariat…
Fins els ovaris!!!

Rafael Benavent
Rafael Benavent
22.12.2021  ·  11:41

“No podem tolerar més la descompensació d’esforços……”, dius, Vicent. I, com també dius, tampoc la descompensació en els recursos a que estem sotmesos….
per les limitacions que comporta no disposar-ne com cal. I, per què no, afegiria, la manca d’autonomia real que s’en deriva, a més, malgrat la independència, teòrica, dins les atribucions que “el Estado Español” es reserva?. Corroborant el qual, quan al principi del principi de la Covid, Catalunya es va avançar en la presa de mesures, encertades per cert, qui , sinó, la va frenar, qüestionant-la en la seua iniciativa i atribucions, sent com ho era, la única directament afectada? Em confesse independentista, no contra ningú, sinó en favor nostre, per raons de JUSTÍCIA, DIGNITAT i AUTOESTIMA. I per establir un ver pont, per bé de tots, a la llarga, ben cimentat, vers la possibilitat de poder ser amics en el futur en peu d’igualtat.

Rosa MONTSERRAT
Rosa MONTSERRAT
22.12.2021  ·  11:53

Ho he rebut aquest matí:

Dr. David Martin: COVID-19, un armamento intencional de la proteína pico – Brighteon.TV
Martes, 21 de diciembre de 2021 por: Kevin Hughes
Fuente: https://www.naturalnews.com/2021-12-21-covid-an-intentional-weaponization-of-spike-protein.html

(Natural News) El popular narrador de la verdad, el Dr. David Martin, calificó el coronavirus de Wuhan (COVID-19) como un armamento intencional de la proteína de pico durante su discurso en el ReAwaken America Tour de Clay Clark el 10 de diciembre pasado. Clark compartió el video del discurso de Martin durante el episodio del 13 de diciembre de “Thrive Time Show” en Brighteon.TV.
“Este no era un problema de salud pública. Este fue un acto de guerra biológica de terrorismo interno impuesto a los ciudadanos de los Estados Unidos y la gente del mundo”, dijo Martin.
“Y no fue una fuga de laboratorio de China. No fue una fuga de laboratorio de ningún lado. Fue un armamento intencional de la proteína de punta, y es un asesinato. Y lo llamaremos como es. Entonces era un asesinato y es un asesinato premeditado”.
Martin agregó que COVID es un resultado directo de HIV Inc., que fue fundada en 1984 con Anthony Fauci como arquitecto principal de la organización. Agregó que el objetivo de Fauci era usar la sexualidad, específicamente la homosexualidad, como una forma de adoctrinar a la humanidad en la aceptación de un mandato de vacuna universal.
Según Martin, Fauci y su equipo en el Instituto Nacional de Alergias y Enfermedades Infecciosas (NIAID), junto con sus secuaces en los Centros para el Control y la Prevención de Enfermedades (CDC), habían convencido al pueblo estadounidense de aceptar una vacuna universal, lo que llevó a la primera inmunidad de producto en los Estados Unidos, que permitió a los fabricantes matar personas intencionalmente.
Martin, un desarrollador de índices cuantitativos de acciones públicas basados en la innovación y fundador de Purple Bridge Funds y M-CAM International, señaló que la Universidad de Carolina del Norte en Chapel Hill comenzó la militarización del coronavirus en 1986 .

“El coronavirus, como modelo, tiene un conjunto muy interesante de atributos atractivos, que incluyen esta cosa muy interesante llamada proteína de pico y un par de otros sitios de unión donde el virus supuestamente se une al exterior de la célula. Y resulta que Ralph Baric, de la Universidad de Carolina del Norte en Chapel Hill, fue la primera persona que descubrió cómo eliminar un patógeno que solía ser una infección del intestino”, dijo Martin.
“Durante más de 30 años, el coronavirus fue gastroenteritis. Pero Ralph Baric descubrió cómo convertirlo en un arma, y no convertir el virus en un arma, [sino] convertir la proteína de pico en un arma. Y él fue quien descubrió cómo hacer algo que solía golpear tu estómago, golpear tu corazón”.
Martin dijo que en 1996 Baric recibió una subvención seguida de una serie de subvenciones más en 1999 de Fauci para convertir en arma la proteína del pico de coronavirus para que pudiera usarse como vector de vacuna con la idea de que sería la próxima vacuna contra el VIH. (Relacionado: Fauci SABÍA que COVID-19 es un arma biológica creada en el laboratorio de Wuhan, pero decidió no decírselo a Trump: Brighteon.TV).
SARS-CoV alterado en laboratorios
Martin, quien a principios de este año había expuesto el COVID-19 como un arma biológica artificial, ha estado rastreando activamente las solicitudes y aprobaciones de patentes desde 1999 para identificar actividades sospechosas.
Agregó que desde 1999, los humanos han estado manipulando las propiedades del modelo de coronavirus beta para que pueda volverse más patógeno para los humanos y vimos su aparición en el brote de 2002-2003.
Resurgiría en 2012 con el brote de coronavirus del síndrome respiratorio de Oriente Medio (MERS-CoV), que se prolongaría hasta 2013 antes de reaparecer de nuevo en 2019.
Martin dijo que el modelo de coronavirus beta llamado Síndrome respiratorio agudo severo-coronavirus (SARS-CoV) se ha alterado en los laboratorios, incluida la amplificación de la proteína de pico y el receptor ACE-2.
También tomó nota de una publicación publicada el 15 de marzo de 2016 que decía que había un patógeno del Instituto de Virología de Wuhan que estaba asegurado para la emergencia humana.
Vea el episodio completo del 13 de diciembre de “Thrive Time Show” con Clay Clark en Brighteon.TV.
Puede ver “Thrive Time Show” con Clay Clark de lunes a viernes a las 3; 30-4 pm en Brighteon.TV.
Siga Pandemic.news para obtener más noticias relacionadas con la pandemia de coronavirus.
Las fuentes incluyen:
Brighteon.com
Z3 News.com

Josep Castellsagué
Josep Castellsagué
22.12.2021  ·  12:24

Gran anàlisi de la situació!!!!

Cuidar-nos!!!
I sí: les farmacèutiques s’enriqueixen, però el virus mata. I mata als que els analistes deien que sobraven i eren una càrrega per l’economia: els jubilats.

Victor Serra
Victor Serra
22.12.2021  ·  12:40

El problema és el de sempre. No tenim autogovern. Podem decretar mesures, però al final depenen d’un jutge i les ajudes, més enllà de la xavalla, depenen 100% de Madrid. Si en tinguéssim, no vol dir que ho féssim tot bé, però almenys es podria intentar i exigir. Ells tenen molta culpa però nosaltres també. Ara ja només el Conseller Giró en total solitut reclama gestionar els fons europeus des de Catalunya, ERC se n’ha oblidat, la resta de Junts no sé què fa, la CUP no serveix de res i les Patronals, alguna tant disposada a posar el crit el cel per qualsevol tonteria i a llepar el cul de Felip VI i del ministre espanyol de torn, tampoc diuen res.

Joan Royo
Joan Royo
22.12.2021  ·  12:47

Una mostra més del desgavell que patim. Uns governs autonòmics inútils i dependents d’unes institucions alienes que ens espolien contínuament. Els milers de milions que cada any se’n van a la caixa oligàrquica espanyola ens deixa ben enlaire. Qui no veu que sense independència anem a la ruïna més absoluta és perquè és cec o masoquista.

Alfons Nadal
Alfons Nadal
22.12.2021  ·  13:58

Sr. Partal aquest article sembla una rabecaria; hem reclamat i no heu permès fer a wilaweb un debat seriós que surti del pensament únic que exerceixen els poders globals.

PERE SIO
PERE SIO
22.12.2021  ·  14:15

La Generalitat amb la gestió de la pandèmia ja no pot fer-ho pitjor. Sempre van tard i malament sobretot quan han de prendre mesures impopulars. Els rucs ensopeguen sempre amb la mateuxa pedra i es repeteix el viscut l’any passat.
Europa fa setmanes que estan prenent mesures com tancar l’oci nocturn o limitar l’activitat, però el Govern dels inútils només actua quan la situació ja és insostenible.
Pere Aragonés cofoi de presidir l’autonomia de fireta, ara ha de demanar diners addicionals a Madrid, perquè seguim ofegats i maltractats econòmicament.
Aragonés de boca diu que vol gestionar els fons Europeus, però Pedro Sánchez ni se l’escolta.
Però tot això no impedeix que ERC voti gratuïtament a favor del Govern de Madrid. Sempre cal estar bé amb qui mana, encara que no serveixi de res. Aquesta és la independència que vol aconseguir ERC.

Víctor Feliu
Víctor Feliu
22.12.2021  ·  14:29

Quin paperot Partal. Cap crítica al certificat Nazvid i totes les conseqüències que pretenen que acabi tenint. Com plorareu quan el sistema de punts provoqui que ningú no entri a llegir VW pq resta punts.

Teresa Puig
Teresa Puig
22.12.2021  ·  16:01

El transport públic a Barcelona és un escàndol. Ara mateix sóc al 54. Ple. Quan torni agafaré l’H10. Mai hi ha lloc faig 25 minuts de bus com fa uns que no feia a les 6 de la tarda. El metro, tres quarts del mateix. això sí, alliçonant-nos de com hem d’anar…. Fins al capdamunt de tot plegat!!!! A pastar fang!

Mercè ariza
Mercè ariza
22.12.2021  ·  16:19

Hola ,celebro la editorial del Vicents encare que no em crec que tots els que han defensat les vacunes y tot el que les envolte no sabessin que tot es un engany per fer diners.Lo trist es no poder saber quan s´acabara l´engany.Quan recuperarem el nostre fer de tota la vida si som manats are per are per uns incapaços.En fi.

Núria Nadal
Núria Nadal
22.12.2021  ·  17:12

Sr.Partal l’article és d’un ploramiques .Només és capaç de constatar la ineficacia i el desgovern que s’ha manifestat, de forma molt evident,en el tractament de la plandemia.Arremet contra els polítics,però no diu rés de la classe mèdica i el seu silenci a l’hora de contrastar opinions.De donar veu a altres professionals que no fosin els oficialistes.Molts subscriptors hem insistit en que un diari que s’auto anomena independent hauria de ser PLURAL.Donar veu a totes les posicions,sense prendre partit per cap….el diari INFORMA no ADOCTRINA.
Llàstima que en el cas de la PLANDEMIA WilaWeb ha prés partit i ha adoctrinat.També ha col.laborat en el desgavell…

Núria Pardell
Núria Pardell
22.12.2021  ·  18:50

Com es pot dir que els polítics no fan res? Però si en Pedro Sanchez avuí ha decidit que hem de tornar a dur mascareta al carrer, encara que no hi hagi ningú més! Aquesta si que és una mesura eficaç!

Josep Gualló
Josep Gualló
22.12.2021  ·  18:56

QUE EL PRETESAMENT PRESIDENT ARAGONÈS ÉS UN INUTIL, HO SAP TOTHOM.

Tots els seus mèrits són que va entrar molt jove de meritori a l’oficina d’ERC i ha sigut un oficinista aplicat. També que sempre ha obeït amb sagrat respecte el rector de la seva parròquia que sembla que aviat serà bisbe o papa.

Tota la culpa és nostra, del poble, uns perquè el voten i els altres, els que sabem que és un tros de quoniam, perquè no som capaços de fer entendre als nostres conciutadans que ERC està a les ordres de l’estat espanyol per veure si cada un d’ells pot arreplegar una engruna de poder que mai tindrà.

Confesso devant de tothom que sé que sóc totalment culpable de que a pesar de l’experiència acumulada durant 75 anys i de la gran quantitat de problemes que he resolt amb astúcia i valentia, ara tinc les mans buides i això m’omple de ràbia i de vergonya, les dues coses totalment inútils.

¡Que visqui la lluita no violenta!

Antoni Morros
Antoni Morros
22.12.2021  ·  19:42

Subscric i agraeixo molt dels comentaris que s’han fet sobre l’editorial. Especialment per la seva claredat i concisió el de la Núria Coma i el compendi que en fa de molts altres comentaris la Victòria Pedrola. Gràcies.
Pel que a l’editorial en sí, a part de carregar contra els que ens manen, tot el que diu en Vicent Partal, abrandat com sempre, pel que fa al quid de la cosa, és a dir, el SarsCov2, no diu res consistent i està ple de llocs comuns que no s’aparten ni un pèl de la “veritat oficial”, com sempre. D’això se’n diu quedar bé amb a vianda al plat. L’editorial, també com tots les que ha fet el Sr. Director sobre aquest tema, no planteja cap mena de dubte, és del tot acrític i dona a entendre que accepta, sense cap mena de discussió, tot el que ens venen. No ho entenc: tan incisiu que és amb altres temes i en aquest sembla un anyellet. A mi em fa malpensar. Que s’autocensura? Que té por? Si en te, de quí? Que no s’ha volgut informar sobre la evident ineficàcia de les vacunes anticovid i/o sobre els efectes secundaris gravíssims i ja reportats? Que no sap què és el consentiment informat que no es proporciona a ningú? Que no sap que ningú es fa ni es farà responsable dels danys ja causats i que causarà la vacuna aquesta? Que no sap que els contractes signats per la UE amb les grans farmacèutiques són gairebé matèria reservada especialment pel que fa ales responsabilitats? Per què no en parla d’això? Si no ho fa perquè no s’ha volgut informar és greu i si no ho fa tot i sabent-ho perfectament encara és més greu. No vull pensar ni l’una cosa ni l’altra. En qualsevol cas, no ho entenc!!

Ricard Pradell
Ricard Pradell
22.12.2021  ·  19:59

Després de llegir la quantitat de comentaris de terraplanistes, adoradors del clor, conspiranoics, apòstols del grafè, defensors de la llibertat entesa com una apología de l’egocentrisme, experts de pà sucat amb oli equiparant la COVID-19 amb una gripeta emprenyada, he arribat al comentari de Salvador Aregall. Algú queda, sortosament. Gràcies per posar seny, dades, equanimitat i una visió ponderada i moderada en mig de tanta mediocritat. Però segueixo llegint, i tornem a les conxorxes entre farmacèutiques, extraterrestres i Bill Gates. Si aquest és el nivell, no és que no ens en sortim d’aquesta, és que no ens en sortirem de cap.

joan guinarda
joan guinarda
22.12.2021  ·  21:00

“El popular narrador de la verdad, el Dr. David Martin,”…
Comencem bé!

Albert Ventura
Albert Ventura
22.12.2021  ·  21:28

El que passa es que vivim en un cortijo ple de santos inocentes, pero santos inocentes per voluntat propia que es el pitjor que es pot ser. Aixi que sarna con gusto, no pica que diuen els espanyols.

Margarida Sellarès
Margarida Sellarès
22.12.2021  ·  23:26

Certament! Els polítics fan molt! I els més excoents i més restrictius són dels Països Catalans. Sembla que hi prenguin gust! Voleu deixar-nos estar?

Certament! Els mitjans tampoc es queden curts en l’adoctrinament. Compreu vacunes i testos! I vés a saber quantes coses més endossaran a la població sota el pretext que és la salvació… El temps ho posa tot a lloc.

“L’eixida d’aquesta epidèmia succeirà quan els ciutadans s’empoderin des del coneixement conscient i…” I deixin d’obeir el sistema cegament!! Més confiar i menys confinar!

N’hi ha que continuen amagant-se rere l’insult i la desqualificació per no entrar en debat. Ja em sap greu.

Vicent: jo continuo esperant la continuació de la línia començada amb la Teresa Forcades.

Amb tot el respecte per les vostres pors, que fan el món més fosc i més difícil d’habitar, us encoratjo a posar en dubte el discurs oficial. De tot cor.

Visca la salut!

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes