Ingredients:
(per a dues barres de torró)

600 g ametlla mòlta
500 g sucre
3 rovells d’ou
1 curelladeta de glucosa
15 g mantega
1 culleradeta de canyella mòlta o unes gotes de vainilla líquida
crema de tàrtar (opcional, és un conservant que permet guardar aquest torró que porta ou uns quants dies)
2 ó 3 cullerades de sucre de glaça per cremar
150 ml d’aigua mineral

Elaboració:
Posem l’aigua en una cassola i hi tirem els 500 g de  sucre. Remenem constantment. Ha de bullir de vuit a deu minuts, fins que faci el punt de bola (tires una gota d’aigua a l’almívar i ha de fer una boleta). En aquest moment, dins l’almívar, afegim l’ametlla, els rovells d’ou, la glucosa i la canyella (o la vainilla). Continuem remenant.

Tindrem preparat dos motlles allargats, untats amb mantega i a sobre paper film. Col·loquem la pasta en els motlles. L’acabem de tapar amb el paper film i hi posem uns pesos a sobre, perquè la pasta quedi sense aire a dintre.

Ho deixem reposar tres o quatre dies. No cal posar el torró a la nevera. Unes hores abans de menjar-se el torró, hi espolsem el sucre de llustre a sobre i el cremem amb la pala. Primer d’una banda i després de l’altra. El posem sobre una blonda i ja el tindrem llest per servir.

Per decorar-lo, també s’hi poden tirar pinyons per sobre o trossets de taronja confitada.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb