La cuina de la Neus: sopa de peix

  • Un plat econòmic, nutritiu, que es pot fer tant amb pa torrat com amb arròs

VilaWeb
Neus Cuscó
01.04.2017 - 22:00

Ingredients:
(per a quatre persones)
1 cap de rap
2 caps de lluç
1/2 kg de peix per fer sopa (lluernes, crancs, escórpores, rata…)
24 cloïsses
16 gambetes
150 g de pa sec torrat
1 ceba
2 tomàquets
2 grans d’all
1 branca de fonoll
1 fulla de llorer
pebre negre i pebre vermell
2 litres d’aigua
oli, sal

Per a la picada:
1 gra d’all
julivert
50 g ametlles o avellanes torrades

Elaboració:
Posem oli en una olla, la ceba a trossos i un parell d’alls sencers. Ho fem sofregir tot remenant i després afegim els tomàquets, rentats i tallats a trossos. Salem.

Quan tenim el sofregit fet, afegim tot el peix. Deixem que se sofregeixi i hi tirem el fonoll i el llorer, el pebre negre i vermell i dos litres d’aigua calenta. Deixem coure la sopa uns 25 minuts.

Retirem l’olla del foc i colem el brou. El peix que queda el reservem i el deixem refredar.

En una cassola posem el brou i el tornem a fer bullir. Un cop bulli, afegim el pa torrat. Amb una batedora el deixem fi.

Afegim la picada (amb all i julivert i els fruits secs torrats) dins del brou.

Del cap de rap i dels caps de lluç n’agafem el tall que encara conservin. L’esmicolem i l’afegim al brou.

Mentrestant, passem per la paella les cloïsses i les gambetes.

En el moment de servir, a cada plat hi posem unes cloïsses, unes gambetes i part del tall del peix que hem esmicolat.

Aquesta sopa també es pot fer amb arròs, que substitueix el pa. L’arròs es bull a banda i s’afegeix al brou en el moment de servir.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any