21.10.2017 - 22:00
Ingredients:
800 g de rap
1 cabeça d’alls
una mica de safrà
4 tomàquets per a ratllar
sucre i sal
4 patates del bufet grosses
1 got de vi blanc
una mica de fumet
una mica de farina
oli
Elaboració:
Agafem una cassola de ferro, hi posem un bon raig d’oli i els alls filetejats. Quan són ben daurats, els traiem de la cassola i els posem dins del morter amb una mica de safrà. Fregim el rap enfarinat a la cassola i l’enrossim. Mentrestant, amb el morter, piquem els alls i el safrà amb el got de vi blanc. Ho reservem.
Un cop fregit el rap, el reservem. A la cassola hi posem els tomàquets ratllats amb una mica de sal i una mica de sucre per treure’ls l’acidesa. Quan el tomàquet és cuit, hi afegim la picada i una mica de pebre negre. Ho remenem i hi posem les patates esqueixades. Si cal, hi afegim una miqueta de fumet o d’aigua. Quan les patates són cuites, afegim el rap i deixem la cassola al foc durant deu minuts més.
Aquest plat també el podem fer amb lluç o algun altre peix de carn dura.