La cuina de la Neus: pastís d’espinacs

VilaWeb
Neus Cuscó
12.02.2017 - 02:00
Actualització: 12.02.2017 - 12:19

Ingredients:
4 patates
200 g carn picada
400 g espinacs frescs
2 ous
100 g de nata
1 ceba
sal, pebre, oli
formatge ratllat per gratinar

Per fer la salsa de formatge:
un pot de 100 g de nata líquida
un tros de brie, emmental i formatge blau
una mica de mantega

Elaboració:
Bullim les patates amb pell i un cop cuites, les deixem refredar.
Bullim els espinacs i un cop cuits els escorreguem ben escorreguts.
Passem la carn per la paella amb una ceba picada i salpebrem.
Amb les patates fem un puré espès i hi posem un rovell d’ou. També s’hi pot posar una cullerada de mantega per amorosir.
Els espinacs, que també s’han d’aixafar, els barregem amb un ou sencer. I la clara que ens sobra s’afegeix a la carn picada amb la ceba cuita.
Untem amb mantega un motlle de plum cake i el cobrim amb paper vegetal. A sota de tot hi posem el puré de patata. I a sobre la carn. A dalt de tot els espinacs. Hi posem formatge ratllat i enfornem de 30 a 40 minuts a 180°.
Desemmotllem amb compte el pastís quan perdi l’escalfor, estirant el paper vegetal.
Per acabar, preparem la salsa de formatge: En una paella desfem la mantega, hi posem la nata líquida i hi desfem els formatges (es poden posar els que tinguis a la nevera). Ha de quedar una salsa espessa. Aquesta salsa també combina bé amb un plat de pasta.
Podem presentar el pastís sencer o emplatat, amb una mica de salsa de formatge per sobre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any