Ingredients:
—4 patates grosses
—1 ceba
—Restes que ens han quedat de la carn d’olla (botifarra, pollastre, vedella, porc, orella, pernil…)
—un got petit de llet
—50 g de mantega
—formatge ratllat
—sal, pebre negre

Elaboració:
Bullim les patates amb pell uns 30 minuts (depenent de la mida i la classe de la patata).

Trinxem la ceba i la sofregim en una paella. Quan la tenim enrossida, afegim les restes de carn d’olla ben esmicolada. (Si ens hagués quedat una mica de tòfona de les festes de Nadal, la ratllem per sobre de la carn.)

Mentrestant, pelem les patates i les passem pel passapuré, amb una mica de mantega, un rajolí de llet, sal i pebre, fins que el puré quedi ben fi.

Agafem una safata d’anar al forn i fem un llit amb la meitat del puré de patata que tenim. A sobre, hi posem la carn d’olla esmicolada i sofregida amb la ceba, i la cobrim amb el puré que ens resta.

Espolsem formatge ratllat per sobre i hi posem uns trossets de mantega.

Col·loquem la safata al forn i gratinem.

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de Vilaweb