La cuina de la Neus: musclos a la marinera

  • Un plat pensant en la revetlla de Sant Joan

VilaWeb
Neus Cuscó
17.06.2017 - 22:00

Ingredients:
(per a 4 persones)
1 kg de musclos
4 grans d’all
julivert
1 llesqueta de pa
200 g de salsa de tomàquet
1 trosset de bitxo (opcional)
oli d’oliva
1 copeta de vermut o de conyac
1 fulleta de llorer
una mica de pebre vermell
un gotet de vi blanc

Elaboració:
Posem els musclos en una cassola i els fem bullir sense aigua, tapats. Un cop oberts, hi tirem el gotet de vi. Tanquem el foc i els deixem reposar.

Mentrestant, posem oli en una cassola i fem fregir els alls a trossets i la llesqueta de pa, sense que es cremin. Els retirem, els posem en un morter i hi afegim el julivert. Ho piquem ben picat. Afegim el conyac o el vermut.

Tirem la picada a la cassola amb l’oli on hem fregit els alls. Afegim la salsa de tomàquet. Li farem fer xup-xup. Tirem el bitxo si agrada el picant i el pebre vermell. Quan tinguem el sofregit de tomàquet fet, afegim una part del suc dels musclos. Posem els musclos a la cassola. Rectifiquem de sal i pebre. Els fem bullir un parell de minuts i ja seran a punt per menjar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any