Ingredients:
300 g farina de pastisseria
100 g mantega
125 g sucre de llustre
1 ou
1 culleradeta de llevat Royal (opcional)
1 culleradeta de canyella en pols (opcional)

Elaboració:
En un bol posem el sucre i la mantega i ho remenem. Afegim l’ou i continuem remenant. Després afegim de mica en mica la farina. Si quedés molt espès, hi podem posar unes gotetes de llet. (En aquest punt, es pot afegir el llevat i la canyella per a qui li agradi una textura menys cruixent o les galetes amb gust de canyella). Treballem la pasta fins que quedi ben fina. En fem una bola, la posem tapada amb paper film o amb una bossa de plàstic, cap a una mitja hora a la nevera.

Després traiem la pasta de la nevera, agafem el corró i allarguem la pasta fins que quedi de la mida d’un centímetre de gruix. Tallem les galetes amb diferents estris i motlles de tallar pasta.

Enfornem les galetes a uns 180°, de 12 a 15 minuts, a sobre d’un paper vegetal. Les traiem un cop cuites i les deixem refredar. Les espolsem per sobre amb sucre de llustre.

També podem decorar les galetes amb un glacejat. Com el fem? En fred, barregem 250 g de sucre de llustre, una clara d’ou a punt de neu i unes gotes de llimona. Tot ben batut. Es pot tenyir amb diferents colors afegint colorant per a cuinar. Decorem les galetes amb l’ajuda d’una mànega prima de plàstic.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.