Ingredients:
1 kg de cols de Brussel·les petites
100 g de pernil dolç gruixut tallat a daus
50 g de farina
50 g de mantega
oli, sal, i pebre negre

Elaboració:
Netegem les cols de Brussel·les, en traiem les primeres fulles i hi fem una creu al tronc perquè es coguin més bé. En una olla amb aigua i sal, fem bullir les cols durant deu minuts (si bullen durant massa temps s’obren i es fan malbé). Un cop cuites, les passem per una mica d’aigua freda i les reservem.

Posem oli i mantega en una paella i sofregim els daus de pernil. Després hi afegim la farina per fer un roux (beixamel feta tan sols amb aigua). Quan la farina és cuita, hi posem una mica d’aigua de la cocció de les cols. Hi afegim les cols, una mica de pebre negre i les deixem coure durant cinc minuts. I el plat ja està fet.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb