Ingredients:
—8 carxofes
—1 gra d’all sencer
—10 grans de pebre negre
—julivert
—1 llimona
—5 escalunyes
—1/2 fulla de llorer
—mig litre d’oli

Elaboració:
Netegem les carxofes, les tallem i les deixem una estona amb aigua, sal, llimona i una mica de julivert.

En un cassó posem l’oli, el llorer, el gra d’all, els grans de pebre negre, les escalunyes i les carxofes. A foc lent, deixem confitar tots els ingredients durant uns 40 minuts. L’oli no ha d’arribar a bullir.

Escorrem les carxofes, les escalunyes i les servim. Les carxofes es poden menjar soles com a primer plat o acompanyar una carn o un peix. Podem aprofitar l’oli perfumat per a confeccionar un altre plat.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb