La cuina de la Neus: carxofes confitades

  • Un plat on la carxofa assoleix un gust intens

VilaWeb
Neus Cuscó
03.02.2018 - 22:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ingredients:
—8 carxofes
—1 gra d’all sencer
—10 grans de pebre negre
—julivert
—1 llimona
—5 escalunyes
—1/2 fulla de llorer
—mig litre d’oli

Elaboració:
Netegem les carxofes, les tallem i les deixem una estona amb aigua, sal, llimona i una mica de julivert.

En un cassó posem l’oli, el llorer, el gra d’all, els grans de pebre negre, les escalunyes i les carxofes. A foc lent, deixem confitar tots els ingredients durant uns 40 minuts. L’oli no ha d’arribar a bullir.

Escorrem les carxofes, les escalunyes i les servim. Les carxofes es poden menjar soles com a primer plat o acompanyar una carn o un peix. Podem aprofitar l’oli perfumat per a confeccionar un altre plat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes