La cuina de la Neus: carxofes confitades

Un plat on la carxofa assoleix un gust intens

VilaWeb
Neus Cuscó
03.02.2018 - 21:00
Actualització: 02.02.2018 - 18:51

VilaWeb necessita el vostre suport

Aquest diari existeix perquè més de vint mil lectors han decidit que poden i volen pagar cinc euros al mes perquè tots rebeu tota la informació amb accés obert. Però no n’hi ha prou. En necessitem més. Tu ho vols i pots?

Fes-te’n subscriptor aquí.

Ingredients:
—8 carxofes
—1 gra d’all sencer
—10 grans de pebre negre
—julivert
—1 llimona
—5 escalunyes
—1/2 fulla de llorer
—mig litre d’oli

Elaboració:
Netegem les carxofes, les tallem i les deixem una estona amb aigua, sal, llimona i una mica de julivert.

En un cassó posem l’oli, el llorer, el gra d’all, els grans de pebre negre, les escalunyes i les carxofes. A foc lent, deixem confitar tots els ingredients durant uns 40 minuts. L’oli no ha d’arribar a bullir.

Escorrem les carxofes, les escalunyes i les servim. Les carxofes es poden menjar soles com a primer plat o acompanyar una carn o un peix. Podem aprofitar l’oli perfumat per a confeccionar un altre plat.

Junts encara podem anar molt més lluny. Amb VilaWeb.

Fes-te’n subscriptor i construeix amb VilaWeb el nou diari que els Països Catalans necessiten ara.
Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes
Ara també ens pots ajudar fent una donació única.
Fer una donació
a partir de 10 €

Més notícies