La cuina de la Neus: bunyols de bacallà

VilaWeb
Neus Cuscó
06.05.2017 - 20:01
Actualització: 06.05.2017 - 21:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ingredients:
(per a 4 persones)
300 g bacallà dessalat
2 patates mitjanes
2 ous
200 g farina
1 sobre de llevat Royal
sal, pebre negre, all i julivert
oli abundant per a fregir

Elaboració:

Tallem les patates a rodanxes sense pell i les fem bullir. Quan són cuites, afegim el bacallà a trossos i el tornem a portar a ebullició. Quan arrenca el bull, apaguem el foc, tapen el cassó i deixem que reposi tres o quatre minuts.

En un bol, aixafem les patates i desfilem el bacallà sense espines ni pell. Hi afegim els dos rovells d’ou, la farina i el llevat. També hi posem l’all i julivert ben picat i el pebre negre. Ho barregem tot ben barrejat. Afegim les dues clares d’ou a punt de neu. Tastem la pasta i la corregim de sal.

Posem una paella mitjana al foc amb oli abundant. Quan l’oli sigui calent, anem tirant culleradetes de la pasta i les fregim, fins que siguin daurades. Les traiem i les escorrem a sobre un paper de cuina.

Els bunyols se serveixen calents i es poden acompanyar amb una amanida de tomàquet o amb una escalivada.

Més notícies

Junts encara podem anar molt més lluny. Amb VilaWeb.

Fes-te’n subscriptor i construeix amb VilaWeb el nou diari que els Països Catalans necessiten ara.
Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes
Ara també ens pots ajudar fent una donació única.
Fer una donació
a partir de 10 €