El Fòrum Republicà del Sobiranisme, impulsat per partits, entitats, sindicats i persones a títol individual es reuneix avui a Barcelona per a definir conjuntament unes ‘estratègies unitàries que vagin més enllà del partidisme i l’electoralisme’ de les formacions polítiques. Així ho ha explicat Joan Josep Nuet, un dels impulsors d’aquesta trobada, d’on en sortiran unes propostes que buscaran influir en futurs governs. La trobada impulsada al marge dels partits polítics busca definir unes propostes que serveixin de full de ruta de cara a un futur polític que, segons Nuet, requerirà ‘unitat i valentia política’. En la trobada, que es desenvolupa a la Universitat Pompeu Fabra, hi participen representants independentistes, sindicats i entitats socials amb ‘sensibilitats diverses dins del republicanisme, el sobiranisme i el progrés social’.

Des de primera hora d’aquest matí més de 360 persones participen en diferents xerrades i tallers a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. En els debats hi prenen part representants de partits polítics diversos, com Joan Tardà d’Esquerra, Albert Botran de la CUP o l’ex-batllessa de Badalona Dolors Sabater. El Fòrum Republicà del Sobiranisme Progressista proposa d”establir un diàleg franc’ entre les diferents organitzacions sobiranistes de Catalunya que s’obri al conjunt de les organitzacions republicanes de l’estat espanyol per a ‘cercar estratègies conjuntes emancipadores enfront del règim monàrquic’. Del conjunt de tallers, xerrades i taules rodones que es desenvolupin durant aquest matí en sortirà un document amb unes propostes que després es portaran en noves sessions de debat per tot el territori per a defensar els objectius d’amnistia, autodeterminació i República.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.