La Conselleria d’Educació assegura que el nou model d’ensenyament d’idiomes que fixa el decret de plurilingüisme situarà el País Valencià en un ‘lloc de referència i model europeu’. Així mateix, agraeixen l’interès mostrat pel Ministeri d’Educació espanyol sobre el nou sistema plurilingüe valencià.

Ho han dit a Europa Press fonts de la Conselleria d’Educació després d’haver rebut una ‘carta de col·laboració’ del ministeri en què demana alguns aclariments sobre el decret de plurilingüisme.

‘En cap cas no es posen en dubte els objectius de la norma –diu la conselleria–, que són més domini de l’anglès i de les dues llengües oficials’. Tampoc no es qüestiona la base jurídica del decret, asseguren.

Una de les novetats que introdueix el decret és l’acreditació del nivell de coneixements de llengües, recorda el departament del conseller Marzà. Fins ara no se certificava a ningú i amb la nova normativa se certificarà automàticament l’alumnat que estudiï en els nivells que asseguren aquestes acreditacions en llengües.

A més, a l’alumnat que no estudiï en aquests nivells, si el centre educatiu ho considera convenient, podrà fer una prova i, si demostra la competència lingüística requerida, tindrà també l’acreditació.

Quant a la carta del ministeri espanyol, la conselleria diu: ‘La Generalitat agraeix l’interès sobre el nou programa educatiu plurilingüe, perquè servirà per a aclarir encara més la consistent base metodològica del decret, basada en l’aprenentatge integrat de llengües, que s’utilitza en països com ara Finlàndia o el Canadà i que situarà l’autonomia valenciana en un lloc de referència i model europeu en aprenentatge de llengües’.

Escrit de Ciutadans
D’una altra banda, la conselleria s’ha referit també a l’escrit que ha presentat Ciutadans al Defensor del Poble espanyol perquè considera que la norma valenciana ‘discrimina l’alumnat que estudia en castellà’.

Sobre això, fonts de la conselleria han remarcat l’absoluta confiança en les bases metodològiques que sustenten el decret de plurilingüisme, ‘com a ferramenta de garantia de drets, potenciació d’igualtat d’oportunitats i qualitat educativa per a tot l’alumnat valencià’.

I afegeixen: ‘És un decret pioner que va ser debatut en la Comissió d’Educació del congrés dels diputats ahir i que va obtenir el suport de la majoria dels partits polítics representats en l’àmbit estatal.’

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.