La catalana Nuria Espallargas ha estat nominada als Premis Europeus a Dones Innovadores 2019, destinat a aquelles que han aconseguit traslladar les seves idees al mercat amb èxit.

Aquesta investigadora catalana és directora de tecnologia i cofundadora de l’empresa emergent Seram Coatings i inventora de ThermaSiC, un dels materials sintètics més durs del món, que s’usa com a esprai de recobriment tèrmic que augmenta la vida útil del producte i redueix els costos de manteniment.

Espallargas ha estat seleccionada entre 154 aspirants, resideix a Noruega, on és professora en la Universitat de Ciència i Tecnologia, i compta amb un doctorat en Metal·lúrgia i Ciència dels Materials per la Universitat de Barcelona.

Les guanyadores rebran un premi de 100.000 euros i el seu nom s’anunciarà el 16 de maig en el festival VivaTech que se celebrarà a París. L’objectiu del guardó és augmentar la conscienciació pública sobre la necessitat de comptar amb més innovació i més dones emprenedores.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.