15.06.2022 - 08:34
|
Actualització: 15.06.2022 - 09:38
L3Harris, un contractista del Departament de Defensa dels Estats Units, podria tenir a les seves mans el futur de l’empresa israeliana NSO Group, responsable de produir i distribuir el programari d’espionatge Pegasus. Si les negociacions de compra arriben a bon port, la companyia nord-americana controlarà una de les armes de ciberseguretat més sofisticades i polèmiques.
Segons que informa The Guardian, les negociacions se centren en la venda de la tecnologia nucli de NSO Group, tot i que la transacció també pot comportar la incorporació de part de la plantilla a L3Harris. De totes maneres, qualsevol acord haurà de ser validat pels governs d’Israel i dels Estats Units.
“Una transacció com a aquesta, si s’acaba produint, planteja serioses preocupacions de contraintel·ligència i seguretat al govern dels Estats Units”, ha declarat un alt càrrec de l’administració nord-americana. Cal recordar que NSO Group és a la llista negra del Departament de Comerç per haver venut Pegasus a països que l’haurien emparat en casos de “repressió transnacional” (amb afectacions directes en ciutadans estatunidencs).
A més a més, companyies com WhatsApp i Apple han portat l’empresa israeliana als tribunals dels Estats Units perquè ha aprofitat escletxes de seguretat en els seus softwares per a facilitar l’espionatge de milers de clients.
L’empresa israeliana, que havia arribat a facturar més de 250 milions dòlars anuals amb la venda del programari, ara és al caire de la fallida. Els escàndols d’espionatge a polítics, periodistes i activistes que han destapat entitats com The CitizenLab i Amnistia Internacional han convertit NSO Group en una mena de pària en el mercat de la ciberseguretat.