JxCat i ERC proposaran al ple de l’Ajuntament de Barcelona de demà que es refusi la sentència del Suprem. Després que la batllessa Ada Colau suspengués la convocatòria del ple extraordinari, tant JxCat com ERC centraran el ple ordinari en la condemna del Suprem i quina ha de ser la reacció del govern i l’ajuntament de la ciutat. Per altra banda, Francina Vila assumirà l’acta de regidora després que la sentència inhabiliti Joaquim Forn.

Segons han explicat les forces independentistes, ambdues han acordat presentar una proposició que demana, entre altres coses, ‘rebutjar la sentència del Tribunal Suprem amb relació al judici de l’1 d’octubre’ en considerar que la via penal no era l’adequada per resoldre una qüestió de caràcter polític i després d’un judici sense les garanties exigibles.

A més, la proposició pactada també reclama ‘la posada en llibertat dels presos i el retorn dels exiliats, que es treballi amb la resta d’institucions del país, i un compromís amb el dret d’autodeterminació’.

A banda de la proposició, Esquerra presentarà dos precs. El primer té com a objectiu que Ada Colau convoqui una taula de diàleg i tingui un rol actiu perquè el consistori exigeixi un diàleg entre institucions. Precisament avui els comuns han proposat una taula de diàleg per obtenir un pacte entre Catalunya i l’estat espanyol que se sotmeti a votació en un futur.

El segon prec instarà el govern municipal a fer conèixer la involució i la regressió de drets i llibertats que pateix Catalunya en totes les xarxes internacionals on és present Barcelona.

En una línia similar, JxCat defensarà un prec que reclamarà a Colau que ‘lideri les accions necessàries per defensar i enfortir l’autonomia local com a garantia d’un millor govern en benefici del conjunt de la ciutadania’.

A més, en un altre prec, el grup reclamarà que es posi en marxa el procediment que ha de fer possible que Barcelona doni el nom de Muriel Casals a un espai de la ciutat.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.