Tal com havia anunciat, JxCat ha presentat una denúncia contra el ministre d’Afers Estrangers espanyol, Josep Borrell, per les ordres que va donar a Miguel Ángel Vecino, ex-cònsol a Edimburg. Segons Vecino, el ministre va obligar-lo a executar ‘ordres inconstitucionals‘. La denúncia l’ha presentada el candidat de JxCat al congrés espanyol i advocat Jaume-Alonso Cuevillas, que l’acusa d’un delicte de prevaricació i contra els drets individuals.

Entre més demandes, Borrell va exigir a qui aleshores era el cònsol a Edimburg que evités una visita d’un grup de diputats catalans al parlament escocès per no perjudicar el govern de Pedro Sánchez abans de les eleccions del 28 d’abril.

L’ex-cònsol a Escòcia assenyala Borrell en un escàndol diplomàtic contra interessos catalans

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb