Amb el lema ‘Endavant República’ l’ANC va fer ahir un acte unitari per encarar els mesos vinents del procés. I la clau de volta a partir d’ara rau en la mobilització popular, segons van remarcar els diputats de Junts pel Sí i la CUP, Lluís Llach i Mireia Boya. ‘No marxeu, vigileu-nos, empenyeu i si cal poseu-vos al davant com heu fet sempre’, va dir Llach.

‘És al carrer i amb el carrer on serem capaços d’assolir la majoria social i on construirem la república socialment justa; si ens empenyeu, avançarem fins que toquem amb les mans la nostra absoluta llibertat’, va assenyalar Boya.

Davant d’un miler de persones a la Fira de Cornellà de Llobregat, el president de l’Assemblea, Jordi Sànchez, va advertir que no deixaran ‘tranquils’ els parlamentaris, els va animar a treballar per un procés ‘de baix cap a dalt i obert a tothom’ i els va reclamar que no s’encallin en discussions de calendari.

També va anunciar el compromís de l’Assemblea de ‘treballar intensament perquè no hi hagi poble, barriada o sector professional que es quedi sense la possibilitat de fer aportacions al debat constituent’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb