Junqueras

El president d’ERC, Oriol Junqueras, no desestima pas la convocatòria d’eleccions com a resposta a la sentència del judici contra el procés. En una entrevista a ‘El matí de Catalunya Ràdio’, ha dit: ‘Convocar eleccions és una opció que no s’ha de descartar mai.’ De totes maneres, afegeix que té ‘confiança plena en la decisió que prengui el govern’ una volta se sàpiga la sentència.

Justament aquesta setmana, quan el dirigent del PSOE, Pedro Sánchez, comença les converses per repetir la sessió d’investidura, Junqueras reitera que ERC ‘no afavorirà en cap cas’ que hi hagi un govern de dretes i espera ‘un consens majoritari’ per evitar-ho. En la segona votació de la investidura, ERC es va abstenir.

Es distancia de l’opció de Puigdemont

Quant a l’estratègia independentista, diu que cal apel·lar a les majories del 80%. ‘Ho hem demostrat sempre quan érem una minoria que defensava la independència de Catalunya; ara som molts més i d’ençà d’uns anys l’espai postconvergent s’ha unit: doncs aprofitem-ho per ser encara més’, explica.

Es distancia de l’opció de Puigdemont per la confrontació amb l’estat espanyol, exposada en el seu darrer llibre. ‘Creiem que la solució a això només pot passar per la via del diàleg i la democràcia. Només amb diàleg s’arriba al consens amb tots els nostres ciutadans perquè tenim l’obligació de dirigir-nos a tots, als independentistes com nosaltres i als que encara dubten’, ha dit.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.