El vice-president del govern, Oriol Junqueras, assegura que ‘el referèndum no és bescanviable, senzillament perquè la democràcia tampoc no ho és’. En un article que publicarà aquest dilluns ‘El Punt Avui’, Junqueras ha respost així a les insinuacions que ha fet aquest diumenge el delegat del govern espanyol, Enric Millo, que ha afirmat que el govern català i l’espanyol han mantingut un seguit de trobades secretes de les quals en sorgiria una proposta espanyola per posar fi al ‘problema català’; això sí, excloent la convocatòria d’un referèndum. El líder republicà ha reiterat que tant ell com Puigdemont estan ‘conjurats, sense matisos, amb determinació, en la celebració d’un referèndum legal i vinculant’.

Segons ‘El Punt Avui’, en aquest article el vice-president català fa seva la frase de Carles Puigdemont ‘o referèndum o referèndum’ i hi afegeix ‘o democràcia o democràcia’.

A la primera part de l’article Junqueras fa un memorial dels greuges de l’Estat envers Catalunya, defensa la tolerància zero a Catalunya amb la corrupció ‘vingui d’on vingui i afecti qui afecti’ perquè diu que és una ‘amenaça a la democràcia’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb