La setmana que ve es reprenen les reunions del consell de govern, tot just abans que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, es trobi amb els representants de la CUP per parlar de la qüestió de confiança. Serà una setmana intensa, segons que ha dit en una entrevista a TV3 el vice-president de l’executiu, Oriol Junqueras. Una de les qüestions que segur que formaran part d’aquests contactes serà el referèndum unilateral d’independència (RUI) i el dirigent republicà ha confirmat allò que va dir fa uns quants dies el secretari d’Economia, Pere Aragonès: el pressupost del 2017 incorporarà una partida per al RUI en cas que JxSí i la CUP decideixin d’incorporar-lo al full de ruta.

De moment, però, el president d’ERC s’ha limitat a dir que era partidari de tots els camins democràtics, els que incloïen les eleccions constituents i també els que preveien el referèndum. Junqueras ha subratllat, a més, que la qüestió de confiança aniria lligada a l’aprovació del pressupost.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb