judici

Dos magistrats del tribunal que jutja l’1-O al Suprem espanyol, Luciano Varela i Ana Ferrer, formen part de la Junta Electoral Central (JEC) per a les eleccions espanyoles del 28 d’abril. Això ha obligat que el judici s’interrompés durant quatre hores per tal que poguessin assistir a una reunió al congrés espanyol, avui a la una.

La seva designació s’ha fet per sorteig i també formen part de la junta d’altres magistrats d’aquest tribunal, segons apunten fonts jurídiques. Ha estat el president, Manuel Marchena, qui ha dit la sessió es suspenia fins a les quatre del vespre per obligacions de membres del tribunal.

La llei de règim electoral (Loreg) determina que els membres de les juntes electorals són inamovibles i que perquè se celebri la reunió de la JEC es requereix la presència de set dels membres.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb