José Hila és el nou batlle de Palma. El candidat del PSIB ha aconseguit el suport de Podem i de Més per Mallorca i hi formarà un govern tripartit els quatre anys vinents. ‘No em tancaré al despatx perquè, per conèixer les necessitats de la ciutat, s’ha de trepitjar el carrer’, ha dit quan ha jurat el càrrec.

Hila substitueix Antoni Noguera, batlle de Més els últims dos anys de legislatura després d’haver-se partit la batllia amb els socialistes la legislatura anterior. Ha destacat que l’habitatge, la mobilitat sostenible, la lluita contra el canvi climàtic i la diversificació de l’economia centraran el seu mandat.

A les eleccions municipals del 26-M, el PSIB va guanyar amb nou regidors i el PP va ser segona força amb sis. Vox va irrompre al consistori amb quatre representants, com Cs, a qui va superar en vots. Podem i Més per Mallorca van obtenir l’última posició amb tres regidors.

Unides Podem es farà càrrec de la regidora Model productiu (que inclou Comerç, Treball amb Palma Activa, Mercats i Mercapalma), Justícia social (Amb Igualtat, joventut i gent gran) i Participació, coordinació territorial i govern interior.

Més per Palma assumirà Model de ciutat (que inclou Urbanisme), Habitatge digne i Sostenibilitat; Benestar social i cultura i educació, Acció cultural i política lingüística.

 

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.