Jordi Solé recrea un thriller ambientat en la Guerra Civil a la novel·la ‘Operació Judes’

  • El periodista Jordi Solé ha publicat la seva nova novel·la 'Operació Judes' (Grup 62), un thriller que transcorre en plena Guerra Civil i que destapa un cas de contraespionatge que va permetre recuperar posicions a les tropes republicanes.

VilaWeb
Redacció
19.06.2016 - 11:31
Actualització: 20.06.2016 - 03:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

BARCELONA, 19 (EUROPA PRESS)

El periodista Jordi Solé ha publicat la seva nova novel·la ‘Operació Judes’ (Grup 62), un thriller que transcorre en plena Guerra Civil i que destapa un cas de contraespionatge que va permetre recuperar posicions a les tropes republicanes.

La novel·la transcorre a Barcelona durant l’estiu de 1938 i comença amb una visita inesperada de Martí Rouret, home de confiança del president Lluís Companys, al protagonista de la novel·la: Pol Vidal, que és un periodista ja jubilat que des que ha perdut a la seva dona només pensa en morir.

L’encàrrec que el president de la Generalitat té per a Pol li retorna les ganes de viure, ja que es tracta d’investigar l’assassinat d’un alt funcionari de la Generalitat, darrere del qual es pot amagar un intent d’acabar amb l’administració de Companys i que, al final, el porta a descobrir el secret més transcendental de tota la guerra.

En una entrevista d’Europa Press, l’autor del llibre, Jordi Solé, ha explicat: “No hi ha documents explícits que demostrin que allò que descobreix Pol fos veritat, però sí que hi ha indicis que el que explico en el llibre és cert”.

Solé ha afegit que es tracta d’una novel·la de ficció que juga amb la realitat, ja que hi apareixen personatges que de veritat van existir i van ser decisius per a la Guerra Civil, però ell se serveix d’ells per explicar “una història interessant” que a l’autor li agradaria llegir amb la funció d’entretenir i no la de donar una lliçó sobre història.

VELL PROTAGONISTA

Pol Vidal és un personatge que ja ha aparegut en dos llibres més de Jordi Solé –‘Barcelona Far West’ i ‘Ciutat d’espies’–, que mostren diferents etapes de la vida de Pol; des que és un jove de 20 anys, passant pel seu casament i el naixement dels seus fills fins a ‘Operació Judes’, en què ja és un home gran i jubilat.

“Abans de començar aquesta història, ja volia trobar un moment de la Guerra Civil en què introduir Pol Vidal i aquesta em va semblar la millor manera. A més, després de dos llibres, volia seguir escrivint sobre ell perquè m’interessa seguir la transició de la seva vida”, ha dit Solé.

L’autor del llibre ha afegit que li agradaria seguir narrant la vida de Pol Vidal i que li interessa servir-se de personatges emblemàtics per unir-los al periodista, com és el cas dels fotògrafs Robert Capa i Gerda Taro.

“Pol Vidal no és un súper home ni ho fa tot bé, té defectes i és un ésser humà com un altre qualsevol, tot i que sé que si existís seríem amics i per a mi físicament és atractiu, me l’imagino molt semblant a Jeremy Irons”, confessa Solé entre rialles.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes