El músic i compositor Jordi Savall tancarà el programa internacional de l’Any Llull amb un concert el 14 de desembre a Jerusalem. Segons un comunicat de l’Institut Ramon Llull, l’actuació serà un homenatge al filòsof i escriptor mallorquí i tindrà lloc al Jerusalem International YMCA. Sota el nom ‘Ramon Llull. Temps de conquestes, de diàleg i desconhort’, el programa del concert serà un reflex de la barreja cultural de l’època de Llull, amb música cristiana, àrab i jueva, i també amb peces trobadoresques i populars. Un dia abans, el 13 de desembre, la Universitat de Jerusalem acollirà una conferència del Dr. Harvey Hames sobre la relació entre el pensador mallorquí i el món jueu. Enguany, coincidint amb l’Any Llull, que aquest any 2016 ha commemorat el 700 aniversari de la mort de la seva mort, s’han fet més d’una cinquantena d’actes a l’estranger coordinats des de l’Institut Ramon Llull.

Amb la selecció musical del concert que posarà el punt final de l’Any Llull s’ha volgut evocar la vida del pensador formant una amalgama dels sons de totes les costes del Mediterrani medieval, que s’intercalaran amb les intervencions dels actors Sílvia Bel i Jordi Boixaderas, els encarregats de recitar alguns fragments de les obres més representatives de Llull.

El concert, organitzat per l’Institut Ramon Llull en col·laboració amb la Jerusalem Baroque Orchestra, serà interpretat per instrumentistes de l’Hespèrion XXI i altres músics de l’entorn del Mediterrani, amb Jordi Savall a la direcció. D’aquesta manera, l’Any Llull arribarà a la seva fi amb el mateix concert que va servir per inaugurar-lo a Sant Francesc de Palma, a Mallorca, el novembre del 2015.

L’Institut Ramon Llull és el responsable del programa internacional de l’Any Llull, que s’ha celebrat enguany en commemoració del 700 aniversari de la mort del pensador mallorquí Ramon Llull. Aquest programa ha inclòs l’exposició itinerant ‘La veritat inefable: el Llibre d’amic e amat de Ramon Llull’, que ha visitat diverses universitats europees, i més de 50 activitats entre concerts, lectures poètiques, conferències i altres actes acadèmics i literaris, que s’han anat celebrant al llarg de l’any arreu d’Europa, Amèrica i el nord d’Àfrica.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.