Jordi Puig arriba a Salses: Més de cent dies de ruta en solidaritat amb els presos polítics arreu del país

  • Resum de la ruta en cadira de rodes en defensa de la República i en solidaritat amb els presos polítics i exiliats

VilaWeb
Redacció
06.04.2019 - 21:50
Actualització: 07.04.2019 - 17:15

Més de cent dies en ruta, rodant en cadira de rodes arreu dels Països Catalans. Jordi Puig acaba el trajecte de denúncia, que ha fet durant més de tres mesos. Una mostra de solidaritat amb els presos i els exiliats polítics i una reivindicació de la República Catalana arreu del país. Jordi Puig ja ha arribat a la Porta dels Països Catalans, a Salses, després de fer l’etapa número 89 i completa d’aquesta manera la ruta en cadira de rodes per tots els Països Catalans.Un final de trajecte emocionant que ha compartit a les xarxes socials.

Abans d’acabar la marxa, Puig va descansar ahir entre Perpinyà, Baó (Rosselló) i Prada (Conflent). La darrera rodada d’avui fins a Salses (Rosselló) és el comiat d’una aventura de compromís amb el país i la seva gent. Un exemple de solidaritat i de superació de l’històric militant independentista, que va començar a Mallorca el 19 de desembre de l’any passat.

Jordi Puig

Puig també sap el que és ser empresonat. Ell va estar a la presó 1.663 dies per una condemna a vuit anys de presó dictada per un tribunal militar per l’assalt fallit a la caserna de Berga el 15 de novembre de 1980, atribuït a l’ETA politico-militar. Va sortir en llibertat condicional el 1985. El 1992 el Tribunal Constitucional espanyol li va concedir l’empara d’acord amb el fet que els tribunals militars que l’havien jutjat havien violat el principi de la presumpció d’innocència.

Jordi Puig va començar el desembre passat la seva particular mostra de solidaritat amb els presos polítics, fent la volta als Països Catalans en cadira de rodes. L’ha anat explicant tota al Twitter @Cami_Republica:

Puig va començar a rodar a Cals Concos, a Mallorca, i d’aleshores ha rodat arreu del país. Altea (Marina Baixa), Reus (Baix Camp), Barcelona o Perpinyà són només algunes de les poblacions del país per les quals ha passat, on ha rebut l’escalf de moltes persones.

L’objectiu era reivindicar la República i mostrar la solidaritat amb els presos polítics. Puig va decidir que volia convertir la seva limitació física en un estímul per a portar el missatge de la independència arreu dels Països Catalans.

Durant la ruta, Puig ha assistit a nombrosos actes de la societat civil. Per exemple a Catalunya Nord on va participar en l’homenatge al monument del President Companys i després va prendre part d’un debat sobre la seva experiència.

A Puig també l’han acollit representants polítics com el batlle de la Torre del Bisbe. També ha participat en conferències com la que es va fer al Casal de Perpinyà. Avui, 7 d’abril, anirà fins a la Porta dels Països Catalans, a Salses, on posarà el punt final al seu recorregut.

Pedreguer, Tarragona, Riudoms o Sant Cebrià de Rosselló. Trepitjant territori i encomanant el seu esperit optimista: ‘Per què estàs tan convençut que guanyarem?’, li demanaven en una xerrada a Sant Cebrià. ‘Perquè la gent ho ha decidit’, contestava Puig. Un viatge que no ha fet sol. Puig ha estat acompanyat en tot moment.

Durant aquest trajecte, VilaWeb l’ha pogut entrevistar dues vegades. Ara, abans no s’acabi la ruta us proposem de recuperar les dues converses amb Puig durant aquest viatge ple de dignitat:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any