La jutgessa del jutjat d’instrucció número 8 de Barcelona ha cridat a declarar a les 10.00 com a investigats el fotoperiodista Jordi Borràs i el policia espanyol que el va agredir a l’estiu al centre de Barcelona. Segons que informa el Món, Borràs ha declarat tres quarts d’hora i, en sortir, ha dit que se sent alleujat perquè té ‘la certesa que explicant el que va passar, la versió del policia no s’aguanta per enlloc i caurà pel seu propi pes’.

L’agressió fou el 16 de juliol al vespre al carrer dels Capellans de Barcelona, quan Borràs sortia de cobrir un acte a l’Ateneu Barcelonès. L’home se li va acostar a crits de ‘viva España’ i ‘viva Franco’, va trencar-li el nas i va causar-li contusions. A més, anava armat amb una navalla que li va caure a la fugida, quan uns veïns van mirar d’aturar-lo per evitar que fugís.

Tot i això, Borràs també ha estat cridat com a investigat perquè l’agent també va denunciar-lo. Segons la seva versió, Borràs li va cridar ‘puta policia’ i ‘puta Espanya’.

Després es va saber que el policia és un comandament de la brigada provincial d’informació, adscrit a la prefectura superior de policia de Catalunya. Els portaveus de la prefectura van informar els mitjans que era un agent dedicat a tasques burocràtiques. Treballa en l’àmbit d’informació relacionat amb l’extremisme gihadista a les oficines de la brigada d’informació al barri de la Verneda.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb