El batlle de Bellvís, Joan Talarn (ERC), ha estat elegit president de la Diputació de Lleida amb vint vots d’un ple de vint-i-cinc diputats, els onze d’ERC i els nou de JxCat. Joan Talarn ha jurat el càrrec ‘per imperatiu legal, per la república i per les terres de Lleida, el Pirineu i Aran’. En la presa de possessió del càrrec, els diputats provincials de JxCat i ERC han tingut un record pels presos polítics i els exiliats.

Talarn ha mostrat la voluntat de fer extensible aquest ‘projecte compartit’ als altres partits i els ha ofert la ‘mà oberta per col·laborar’ amb l’objectiu d’enfortir la identitat de les comarques de Lleida. Des de l’oposició, el PSC ha ofert a Talarn de col·laborar pels grans projectes pel territori, mentre que Ciutadans ha demanat que la institució representés tots els lleidatans.

Els comuns han dit que arribaven a la diputació per ‘aixecar catifes’ i Unitat d’Aran ha apel·lat a la ‘realitat viva’ de la Vall. Després del ple, el president ha encapçalat una comitiva que ha penjat dues pancartes a la façana principal de l’ens on es pot llegir ‘Llibertat. Us volem a casa’ amb un llaç groc.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.