El jutjat d’instrucció 12 de Madrid ha acceptat el recurs presentat pel militant del Jovent Republicà i usuari de Twitter Joan Mangues, investigat per haver publicat un piulet crític arran de la mort de Mame Mbaye, un noi senegalès que va morir mentre el perseguia la policia a Lavapiés (Madrid). El jutjat comparteix l’argument que el missatge era només una crítica social i ha arxivat la causa. Mangues ho ha anunciat a Twitter, on ha agraït els missatges de suport i les donacions que li van permetre de pagar la defensa.

Mangues era acusat d’injúries i calúmnies per haver atribuït públicament la mort del manter senegalès al cos de la policia municipal de Madrid. Concretament, el piulet responia a un que havia fet Manuela Carmena, aleshores batllessa, en què lamentava la mort del jove, deia que era una pèrdua molt gran i que ho investigarien a fons. Mangues va respondre-li ‘Manuela, que Mame Mbage no s’ha mort, l’han matat a bastonades’

Arran del piulet, l’Associació de Policia Municipal Uniformada (APMU) i el sindicat Unión Policial Municipal (UPM) es van querellar contra ell.

Joan Mangues: ‘No hauria imaginat mai que per una opinió sense ànim d’ofendre pogués ser citat davant un jutge’

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb