Mesa electoral 14 febrer eleccions

La Junta Electoral espanyola (JEC) ha fet pública una resolució on recorda a les juntes de zona que abans de les eleccions del 14 de febrer han de donar resposta motivada a totes i cadascuna de les al·legacions presentades per les persones designades com a membres de les meses electorals. Per fer-ho possible, la JEC “recorda” que els secretaris dels ajuntaments inclosos al partit judicial són delegats de la junta electoral de zona, i per tant poden, juntament amb el personal de l’entitat local que en depèn, prestar l’auxili que calgui.

La Junta Electoral de Barcelona té 3.000 al·legacions pendents de resoldre 

Segons la JEC, les juntes de zona “hauran d’adoptar totes les mesures que considerin necessàries per contestar les excuses abans del dia de votació”. En aquest sentit, recorda que la LOREG obliga a respondre les al·legacions en un termini de cinc dies amb una resolució que “haurà de ser motivada”, però encara que no ho faci en aquest termini, la legislació estableix que ha d’acabar resolent igualment.

De totes maneres, el president de la JEC, Antonio Jesús Fonseca-Herrero Raimundo, ha aclarit que la manca de resposta s’ha d’interpretar com un rebuig de les al·legacions “per silenci administratiu”.  Un parer que ja havia expressat aquest matí la Junta de Barcelona, que ha avisat que encara té entre 2.000 i 3.000 al·legacions per respondre.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.