La JEC obliga a les Juntes de Zona a respondre totes les al·legacions abans del 14-F

  • L'òrgan electoral recorda que les juntes de zones poden demanar ajuda als secretaris municipals per respondre les al·legacions

VilaWeb
ACN
12.02.2021 - 13:48
Actualització: 12.02.2021 - 14:31

La Junta Electoral espanyola (JEC) ha fet pública una resolució on recorda a les juntes de zona que abans de les eleccions del 14 de febrer han de donar resposta motivada a totes i cadascuna de les al·legacions presentades per les persones designades com a membres de les meses electorals. Per fer-ho possible, la JEC “recorda” que els secretaris dels ajuntaments inclosos al partit judicial són delegats de la junta electoral de zona, i per tant poden, juntament amb el personal de l’entitat local que en depèn, prestar l’auxili que calgui.

La Junta Electoral de Barcelona té 3.000 al·legacions pendents de resoldre 

Segons la JEC, les juntes de zona “hauran d’adoptar totes les mesures que considerin necessàries per contestar les excuses abans del dia de votació”. En aquest sentit, recorda que la LOREG obliga a respondre les al·legacions en un termini de cinc dies amb una resolució que “haurà de ser motivada”, però encara que no ho faci en aquest termini, la legislació estableix que ha d’acabar resolent igualment.

De totes maneres, el president de la JEC, Antonio Jesús Fonseca-Herrero Raimundo, ha aclarit que la manca de resposta s’ha d’interpretar com un rebuig de les al·legacions “per silenci administratiu”.  Un parer que ja havia expressat aquest matí la Junta de Barcelona, que ha avisat que encara té entre 2.000 i 3.000 al·legacions per respondre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes