El Torneig de Dramatúrgia va néixer fa set anys al festival Temporada Alta de Girona, amb Jordi Casanovas, i enguany en fa quatre que va aterrar al País Valencià, convertit en el Torneig de Dramatúrgia Valenciana. El combat entre dramaturgs es farà a les ciutats d’Alacant, Castelló i València del 8 al 29 de gener i enfrontarà vuit ‘pesos pesants’ de les lletres valencianes: Gemma Miralles, Joan Nave, Lucía Sáez, Begoña Tena, Gabi Ochoa, María Cárdenas, Pasqual Alapont i Borja López Collado.

Què podem fer aquest cap de setmana: deu propostes

És impulsat per la Direcció Adjunta d’Arts Escèniques de l’Institut Valencià de Cultura i La Nau de la Universitat de València, amb un enfocament territorial i vertebrador que faci visible la dramatúrgia viva valenciana entre un públic ampli i divers.

Hi participen vuit dramaturgs que s’enfrontaran en tres eliminatòries: els quarts de final es faran en cadascuna de les tres ciutats i tant les semifinals com la final, a la Nau de València. El torneig és organitzat així:

8 de gener: quarts de final entre Gemma Miralles i Joan Nave.  Teatre Arniches d’Alacant.
13 de gener: quarts de final entre Lucía Sáez i Begoña Tena. Teatre Principal de Castelló.
15 i 16 de gener: quarts de final entre Gabi Ochoa, María Cárdenas, Pasqual Alapont i Borja López Collado. Sala Matilde Salvador de la Nau de València.
21 i 23 de gener: Semifinals entre els quatre vencedors dels quarts de final. Sala Matilde Salvador de la Nau de València.
29 de gener: gran final entre els dos guanyadors de les semifinals. Sala Matilde Salvador de la Nau de València.

Cada ‘combat’ consistirà en la lectura dramatitzada de dos texts dramàtics sense revelar-ne l’autoria. Les obres han de tenir dos personatges i una durada d’uns trenta minuts, i seran interpretades per actors professionals sobre el ring. El públic decidirà qui ha de ser el guanyador de cada ronda fins a arribar a la gran final.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb