Intersindical-CSC alerta que si el TSJC declara il·legal la vaga del 8-N pot crear-se jurisprudència

  • Avisen que la decisió del TSJC pot crear la jurisprudència suficient perquè qualsevol altra vaga sigui il·legalitzada

VilaWeb
Redacció
24.02.2018 - 09:16
Actualització: 24.02.2018 - 19:12

La Intersindical-CSC ha alertat que si el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) declara il·legal la vaga del 8 de novembre, convocada per aquest sindicat, afectarà greument la resta d’agents socials. En declaracions a l’ACN, el vice-secretari general de la Intersindical-CSC, Sergi Perelló, ha fet una crida a prendre consciència de la gravetat del judici que tindrà lloc dimecres vinent.

És llavors, el dia 28 de febrer, quan se’ls ha convocat davant la Sala Social del TSJC, atesa la demanda de la patronal Foment del Treball perquè considera que l’aturada tenia motivacions polítiques i que per tant era ‘il·legal’.

Segons Perelló, es posa en perill un dret fonamental com és el dret de vaga i ha advertit que la decisió del TSJC pot crear la jurisprudència suficient perquè s’il·legalitzi qualsevol altra aturada convocada per sindicats, grans o petits, o bé per col·lectius de treballadors sota l’acusació de ser política. D’altra banda, el vice-secretari general del sindicat ha dubtat de la capacitat de la justícia espanyola per dilucidar qüestions de drets fonamentals en un context ‘d’arbitrarietat en les decisions judicials’ i de ‘vulneració de drets’.

‘No les tenim totes, però, tot i això, el dret a vaga és un dret fonamental reconegut per l’estat espanyol’, ha sentenciat Perelló. D’altra banda, ha reiterat que Foment del Treball exigeix una indemnització d’un mínim de 100.000 euros per danys i perjudicis ocasionats al teixit empresarial. Segons que ha explicat Perelló, la sentència podria obrir la porta a què tothom qui es consideri afectat per l’aturada del 8-N els reclamés indemnitzacions que podrien ser ‘quantitats astronòmiques de milions d’euros’.

‘Poden matar civilment la Intersindical-CSC’, ha dit Perelló. Reitera que la vaga tenia motivacions laborals i no polítiques perquè s’havia convocat per protestar contra la precarietat laboral de la classe treballadora, contra el decret llei que facilitava el trasllat de la seu social d’empreses i per les suspensions per part del Tribunal Constitucional de lleis del Parlament de Catalunya que ‘intentaven pal·liar els efectes de la crisi’. ‘Hi ha una línia molt fina entre allò social, polític i econòmic’, ha argumentat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any