El Departament d’Interior de la Generalitat preveu de crear deu comissaries de proximitat dels Mossos d’Esquadra noves fins al 2023. La idea és que estiguin ubicades en barris amb una convivència més intensa i que assoleixin l’objectiu de fer créixer la confiança dels ciutadans en la policia, ha resumit el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, al parlament. El pressupost d’Interior per al 2022 arriba als 1.599 milions d’euros i reverteix definitivament el període de retallades que va començar el 2011. A més de l’augment d’efectius als diferents cossos de seguretat i emergències, també contemplen la millora del pla de reacció davant un accident químic a Tarragona (PLASEQTA).

Més mesures formulades, si tirés endavant la proposta del govern, són crear la carrera professional de Bombers, l’estructura de gestió pròpia i la carrera d’Agents Rurals, ha apuntat Elena. També és previst que s’afegeixin dos radars de tram a l’àrea metropolitana de Barcelona i que es millori la prevenció del risc d’inundacions als barrancs de Terres de l’Ebre, al marge esquerre del riu Segre i a les conques pròximes a càmpings del Pirineu. Sobre el futur del telèfon 112, Elena s’ha compromès a resoldre l’estudi sobre si s’ha d’internalitzar la plantilla i aplicar el resultat d’aquesta comissió abans no s’acabi l’any 2022.

Una de les claus de pressupost d’Interior és el tarannà expansiu respecte de la plantilla dels diferents cossos. En aquest sentit, el conseller ha recordat que, seguint amb els anuncis d’aquestes darreres setmanes, la previsió per a l’any vinent és aconseguir una convocatòria de Mossos de 840 nous agents, a més de 240 bombers funcionaris, 300 bombers voluntaris i 100 nous agents rurals. Això afegiria 1.500 nous efectius als cossos de seguretat i emergències i facilitaria un relleu generacional necessari. A més, amb la intenció de feminitzar aquests cossos i fer-los més semblants a la societat, es contempla de reservar places per a dones als processos selectius que s’engeguin a partir de l’any vinent, a decisió del govern.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.