Impulsen una web per a exigir al govern que garanteixi el català a la sanitat

La Plataforma per la Llengua activa el portal Estim el català per a fer un enviament massiu de 'cartes' virtuals a l'executiu de Francina Armengol

VilaWeb
ACN
19.02.2018 - 17:35
Actualització: 19.02.2018 - 18:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Plataforma per la Llengua ha activat la web ‘Estim el català per a exigir al govern balear que garanteixi el català com a requisit per als treballadors públics de la sanitat. L’ONG del català anima la població a posar les seves dades i fer un enviament massiu de ‘cartes’ virtuals a l’executiu liderat per Francina Armengol.

La Plataforma per la Llengua ha lamentat ‘profundament’ la decisió d’Armengol de rebaixar el decret pel qual es regulava l’exigència de saber català en la sanitat pública. L’entitat recorda que més del 60% dels diputats del parlament portaven al programa la recuperació del requisit de saber català per a treballar en el sector públic, fet que representa ‘un mecanisme indispensable per a garantir els drets lingüístics de tots els ciutadans illencs’. ‘Retirar el decret és, per tant, donar l’esquena a la voluntat popular’, avisa la Plataforma per la Llengua.

En la missiva al govern d’Armengol, també s’assenyala que els nous professionals de la medicina i la infermeria hauran d’acreditar un nivell B2 d’anglès per a obtenir la titulació. ‘Un fet que podria dur a la situació insòlita que un pacient del sistema sanitari balear tingués garantida una bona atenció en anglès, però no pas en la llengua pròpia de les Illes’, assenyala l’ONG del català, que recorda que el coneixement de llengua castellana és un requisit obligatori per a accedir a qualsevol plaça de l’administració.

Finalment, l’entitat adverteix que si es contracta personal que no té coneixement de la llengua catalana, aquest greuge no es podrà corregir més endavant i farà que els usuaris perdin drets a l’hora de ser atesos en la seva llengua. De fet, des del 2007, la Plataforma per la Llengua ha recollit tretze casos de discriminacions greus a les Illes.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes