Les millors app del 2016 por vilawebtv

Ja tenim a sobre les festes, les reunions familiars per alguns, els viatges pels altres, però sigui com sigui que celebrem el Nadal, segur que ens farem un tip de fer fotos, sobretot amb el mòbil, i després arriba la feina d’endreçar, retocar i compartir les 4000 fotos que tenim.

Aplicacions per editar fotografies n’hi ha, diria, que milers. La gran majoria serveixen tant per Android com per IOS i les podrem descarregar en mòbils o tauletes, existeixen versions per a tots els gustos. Val a dir que gairebé bé totes disposen de càmera, és a dir, a través de la mateixa aplicació hi ha l’opció de fer fotos i aplicar canvis en el moment de capturar la imatge. Però també és habitual aplicar els efectes a posteriori.

Fa pocs dies Apple va escollir les millors Apps de l’any 2016, l’enllaç és de totes les nominacions, de música, d’apps, pel·lícules d’iTunes, sèries de TV, podcasts i, finalment, iBooks.

Prisma, per IOS i Android, és gratuïta, i és l’app destacada, la que s’emporta el primer premi i, en paraules dels editors d’Apple, és ‘too cool for words‘. Prisma és una app per retocar fotos, i si no la teniu, heu d’instal·lar-la ara mateix. Prisma us permet transformar les vostres fotos en imatges que semblen quadres, dibuixos, dissenys japonesos, i tot això amb molts estils per poder escollir, de fet el principal problema que us plantejarà serà quin estil escollir. I, per si no era prou bona, a les darreres versions han afegit suport per tunejar els vídeos.

Un defecte que li he trobat, per buscar-ne un, és que us farà perdre molt temps jugant amb totes les opcions que té.

prisma

La segona app a la llista de les millors apps d’Apple pel 2016 és MSQRD, que són les consonants de Masquerade.

MSQRD, també gratuïta i també per IOS i Android, us permet enregistrar vídeo selfies que podeu compartir a les xarxes socials, però, i aquí està el mèrit, li afegeix efectes similars als de Snapchat, de forma que pot convertir la vostra cara en una mona o en la Hillary Clinton i moltes altres coses que us podeu imaginar, o no.

No compartiré aquí les proves que he fet per explicar-vos aquesta app, us en posaré una de les que hi ha a la seva pàgina:

MSQR

Comenceu a entendre per què us he dit que faríeu moltes fotos aquest Nadal?

I què podeu fer amb les fotos ara que ve el 2017? Exactament això, un calendari. Per fer-lo podeu fer servir PhotoCal, i quan tingueu el calendari llest, només cal enviar-lo als seus laboratoris perquè us enviïn a casa un calendari imprès. Aquesta mateixa gent de Boox tenen apps per crear llibres amb les vostres fotos de Nadal i Reis.

photocal

Si voleu imprimir-lo a casa, els de Calendar Maker us permeten fer el calendari i endavant!

calendar

Si sou d’Android, també teniu una app de NEER que es diu Printable wall calendar maker, però haureu de gastar-vos 0,77 € i el podeu fer, a més a més, amb la vostra impressora.

april

Les dues apps de foto i vídeo nominades per Apple apliquen filtres prèviament creats. Altres apps que podeu remenar per veure quina us fa el pes, us permeten retocar les fotografies, retallar-les, donar la volta a la foto, ajustar colors o llum o sharpness, i d’aquestes teniu, per exemple:

Perfect Image, per IOS, una de les més senzilles, permet retocar, inserir textos i dibuixos, fer collages, està en anglès i xinès, i té molta publicitat.

cute makeup

VSCO, feta per una empresa d’Oakland, té l’app per IOS i Android, és senzilla però fa la feina. Inclou uns retocs de color molt elegants i una comunitat a on compartir fotos de qualitat força interessant.

create

Si voleu semblar professionals, heu de triar PhotoLab, una de les apps més completes, versió IOS i Android. També és gratuïta, presumeixen de més de 18 milions de descàrregues i de més de 600 efectes per retocar les vostres fotos.

Si us avicieu amb aquesta app, per $1,99 podeu treure els anuncis i els fabricants us aniran oferint comprar efectes especials com, per exemple, trucs per convertir una cara humana en una d’animal.

photolab

No podia oblidar-me de Snapseed de Google, per la importància del seu fabricant, i perquè molts Androids venen amb ella o la recomanen. Encara que sigui de Google té la versió IOS i Android.

Un blog de fotografia com el dzoom té un article i tutorial sobre Snapseed que diu, simplement, que és ‘l’app mòbil que tot fotògraf hauria de tenir’. És una app que treballa per capes, és a dir, que va aplicant els efectes i guarda l’abans i el després, així que podem, a posteriori, treure un efecte sense haver de tornar a aplicar tots els altres.

snapseed

abansidespres

Pixlr, dels creadors d’Autodesk, el programa de disseny d’enginyeria, és una app que fa molt de temps que està al mercat, primer sota el nom de Pixlr Expres o Pixrl-O-Matic. Té versió IOS i Android.

pixlr

I he deixat pel final una de les apps més antigues i que té més versions, PicsArt, un clàssic amb versions per IOS, Android, Windows Mobile i Windows Desktop.

Presumeixen de més de 300 milions d’instal·lacions i permeten retocar com vulgueu les fotos. No us acabareu les opcions que us ofereix.

magic effects

magic effects 2

Programes i apps per emmagatzemar fotos: de franc i de pagament.

Google photos

Encara que l’iPhone té de fàbrica una app per gestionar les fotos, jo us recomano que per gestionar i guardar les vostres fotos feu servir Google Photos, ja que és gratis per totes les vostres fotos.

Els de Google diuen que Google Photos és el Gmail de les fotos.

Si no teniu un Mac, i teniu un Windows, ja veureu que és absolutament necessari, perquè podreu gestionar més fàcilment les fotografies des del vostre ordinador via el navegador.

També teniu una aplicació a l’ordinador que permet fer una còpia de totes les vostres fotos, per si no us en refieu del núvol.

Si voleu que les fotos es guardin en alta resolució, més de 16 megapíxels, normalment les que es fan des d’una màquina de fotos DSLR, aquelles dels professionals o dels que en saben molt, us costarà $2 per mes, i tindreu 100 GB d’espai al núvol. Els primers 15 GB són gratuïts però si feu fotos d’alta resolució, us els acabareu ben de pressa. La meva experiència és que una persona normal, que no sigui un fotògraf professional, no notarà la compressió que aplica Google a les fotos.

https://itunes.apple.com/us/app/google-photos-store-search/id962194608?mt=8

googlephotos

Feu neteja

Una app que fa servir molt d’espai és Whatsapp, amb tots els arxius multimèdia que ens envien. Primer de tot, desactiveu l’opció de guardar els arxius, perquè totes les fotos, vídeos i àudios que ens envien es copiaran a la nostra fototeca. Aneu al menú de configuració del whatsapp, seleccioneu l’opció de ‘xats i trucades’ i desactiveu l’opció de ‘desar els arxius entrants’, així evitareu que, automàticament, es guardi una còpia de les fotos, àudio i vídeo.

Tot i això, tindreu l’original al whatsapp, així que si voleu fer neteja, i segur que tindreu a on fer-la, i voleu que se us posin els pèls de punta, aneu a la configuració del whatsapp, seleccioneu ‘ús d’emmagatzematge’ i veureu quins xats ocupen més memòria, així sabreu per on començar a esborrar. Ja veureu que us dóna la informació del nombre de missatges o de la mida.

I si no us creieu que fareu 4000 fotografies, els que teniu canalla o mascotes disfressades de pare Noël, ja m’ho direu!

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]