icv concurs de creditors

El coordinador nacional d’ICV, David Cid, n’ha anunciat la dissolució quan s’hagi tancat el concurs de creditors i l’ERO anunciat avui a causa de l’endeutament –el deute ascendeix a 9,2 milions d’euros– i la integració dels militants a Catalunya en Comú. ‘Presentem un concurs que portarà segurament, per no dir pràcticament amb tota seguretat, a això. No sabem quant es pot allargar en el temps, dependrà de què duri el procés’, ha declarat als mitjans a la seu del partit.

Prioritzaran que sigui un ‘procés ordenat’ i la dissolució no serà immediata, per la qual cosa la direcció continuarà exercint responsabilitat, vetllant perquè el procés sigui transparent i amb garanties, i donant les explicacions que calgui, ha dit.

El Consell Nacional ha pres aquesta decisió després d’haver-se reunit avui malgrat no ser en una situació d’insolvència. Tanmateix, l’anàlisi de la situació econòmica fa preveure que els mesos vinents sí que s’hi podrà arribar. ‘Per tant, per no entrar en una situació de degradació, que pugui afectar el conjunt de l’organització, es pren aquesta decisió’, ha afegit.

Segons que ha explicat el partit en un comunicat, la situació econòmica és marcada per ‘un endeutament elevat’, acumulat al llarg dels anys, que s’ha anat reduint substancialment. El deute actual és de més de 9,2 milions d’euros, mentre que l’actiu és de 26 locals amb un valor de taxació de 8,2 milions. Afirmen que la seu nacional del Passatge del Rellotge no s’ha pogut vendre en les ‘condicions adequades per a amortitzar l’endeutament’.

Cid ha explicat que ICV és al corrent dels pagaments de les nòmines i de les obligacions fiscals i amb Hisenda, però que els mesos vinents ho preveuen ‘més complicat’ i ha defensat que han fet una gestió econòmica honesta. ‘En cap cas no ens han condonat mai cap deute bancari, a diferència d’alguns altres partits polítics, i a més no hem tingut mai cap cas de corrupció.’ També ha explicat que l’endeutament s’ha anat acumulant al llarg dels anys.

ICV té 26 locals en patrimoni, taxats en prop de 8,2 milions d’euros. Si bé els han provat de vendre per sufragar el deute en els termes necessaris per fer front a les obligacions –especialment la seu nacional–, no han reeixit. A més, Cid ha reconegut que ‘la construcció de processos de confluència’ amb més formacions ha impedit que ICV es presentés a les eleccions d’ençà del 2014, la qual cosa ha fet que els seus ingressos hagin disminuït.

ERO acordat

Quant a l’ERO, acordat amb el conjunt dels treballadors, n’afectarà setze, a qui Cid ha agraït la tasca al partit, ‘pels quals la direcció només té paraules d’estima’, ha dit.

A més, ha reiterat que la dissolució no és immediata, ha destacat que no ha estat una decisió senzilla, que ha estat un moment emotiu i que els militants continuaran defensant ‘la gent més vulnerable, un món més just i, com a espai verd, la lluita contra el canvi climàtic’. ‘Sobretot això ha aportat ICV a la política catalana: la defensa del medi ambient i les majories d’esquerres, que és el llegat que deixa ICV’, ha valorat. També ha celebrat tota la feina feta a Catalunya.

El partit va decidir l’any 2013 en la desena assemblea nacional d’obrir un procés de confluència amb altres forces polítiques i socials. Per això darrerament no s’ha presentat a les eleccions al parlament, municipals, europees i espanyoles. En el comunicat, la formació defensa que els ecosocialistes continuaran compromesos amb els ‘drets socials i nacionals’ la millora de les condicions de vida de les classes populars i la transformació de la societat en un sentit ecologista, feminista i socialista.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.