ictus

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), la Mútua de Terrassa i l’empresa Paperdrop Diagnostics han començat a desenvolupar el primer dispositiu que permetrà identificar els pacients amb risc de patir ictus.

Segons han informat les tres entitats, l’objectiu és crear un test diagnòstic de baix cost capaç de valorar el risc d’ictus isquèmic, que és aquell causat per un tamponament total o parcial d’alguna de les artèries que porten la sang al cor des del cervell, que és el que es dona el 85% dels casos.

El procediment per detectar-ho és similar als tests d’embaràs ja que, les persones que han patit o tenen altes probabilitats de patir un ictus recentment tenen una determinada substància en la sang que està alterada, ha explicat el doctor de l’IDIBELL, Josep M. Aran.

‘Es tracta d’una solució de baix cost i fàcil d’usar que requereix tan sols d’un sensor de paper i una gota de sang del pacient per fer el diagnòstic’, ha explicat el CEO de Paperdrop Diagnostics, Marc Gallegos.

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), anualment, quinze milions de persones pateixen ictus i, fins ara, el diagnòstic precoç en pacients sense símptomes és gairebé inexistent.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb