L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) té aquest 2020 un pressupost de 63,6 milions d’euros, un 8,5% més del que ha disposat els darrers anys amb comptes prorrogats. Un augment encara insuficient pel seu director, Miquel Curanta, que no obstant això permet de recuperar dotacions congelades o desaparegudes, com ajuts a la música en viu, a les galeries d’art i a esdeveniments de cultura digital.

El pressupost també compensa els setze milions d’euros de la taxa audiovisual tombada pel TC -tal com va avançar l’ACN- i permet obrir noves línies d’ajuts. Per exemple, les subvencions a l’edició del còmic en català, a la producció de podcasts radiofònics, a projectes de realitat virtual i a fires o esdeveniments del sector editorial.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb