IB3 es podrà tornar a veure des d’avui al Principat gràcies a la reactivació de la reciprocitat amb les Illes Balears de les emissions compartides pels canals principals. Els espectadors de Catalunya podran veure la televisió balear pel canal IB3 Global, l’equivalent a TV3cat, a través del MUX1 de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que també inclou TV3, Super3/33, Esport3, 3/24 i les emissores de Catalunya Ràdio. Els ciutadans de les Illes Balears veuen els canals catalans TV3.cat, el 3/24 i el canal Super3/33 des del mes de desembre passat.

Qui tengui aparells que sintonitzin automàticament els nous canals de televisió no haurà de fer res especial per a veure IB3 Global. En cas contrari, el canal s’haurà de cercar de manera manual amb el comandament a distància.

La Generalitat de Catalunya i el Govern Balear van signar l’acord de reciprocitat de les emissions de les televisions públiques TV3 i IB3 el dia 22 de gener del 2009 amb l’objectiu de crear un espai comú de televisió en català. El dia 1 de novembre del 2012, però, IB3 es va deixar de veure a Catalunya. Pel que fa a les Illes Balears, el dia 31 de març del 2015 s’hi van deixar d’emetre el 3/24 i el Super3/33 i només s’hi va mantenir TV3cat. Aquestes emissions es van recuperar al mes de desembre passat gràcies a la multiplexació estadística, un sistema que permet augmentar la qualitat del senyal i el nombre de canals de televisió.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb