El Grup Blanquerna celebra avui el trentè aniversari amb un acte públic a Palma que vol recordar, també, el seu fundador Climent Garau, mort fa tres setmanes a noranta anys. El Grup Blanquerna va néixer el 1985 a la capital mallorquina com un espai de reflexió i debat plural i transversal per a reflexionar sobre els fets històrics que han configurat el poble català, valorar i apreciar les arrels cristianes de la identitat catalana, investigar i promoure nous valors progressistes i defensar i promoure la nació, llengua i cultura catalanes. Fa dos anys es va reconvertir en un espai de pensament sobiranista que, des de posicions crítiques i transformadores, treballa al servei de Mallorca i dels Països Catalans.

L’aniversari se celebra avui a les set del vespre al claustre de Sant Francesc de Palma amb la intervenció d’Isidor Marí i Pere Muñoz, que obriran l’acte homenatjant l’ex-president de l’OCB i fundador del Grup Blanquerna. Continuarà amb els parlaments de l’escriptor Damià Pons i de persones que han passat pels seminaris Blanquerna al llarg de tres dècades. I es clourà amb la lectura del ‘Missatge del Grup Blanquerna a la nostra societat’ i l’actuació del grup musical Nou Romancer, que en alguns temes serà acompanyat per Isidor Marí i Marcel Pich.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.