Josep Rafecas i Jané va morir ahir, dimecres 12 de desembre, a l’edat de 69 anys. Més enllà de les responsabilitats que ha assumit, com a president de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya i vicepresident de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, la seva figura serà recordada com un exemple de compromís i dedicació a favor de la cultura popular i l’associacionisme cultural.

És difícil entendre el compromís cívic de Josep Rafecas sense fer referència a Llorenç del Penedès, i més concretament a l’ateneu El Centre de Llorenç del Penedès, on ha exercit de falconer, bastoner, actor –més de 50 obres—, responsable de cinema i actor o director teatral.

Llegiu la biografia sencera a Tornaveu fent clic aquí

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb