El portaveu de Poble Lliure, Guillem Fuster, considera que hi ha una ‘mania obsessiva’ per relacionar ‘l’esquerra independentista amb la violència política i el terrorisme del passat’, cosa que ha rebutjat. Fuster ha fet aquestes declaracions després de comparèixer al jutjat de Sabadell, en qualitat d’investigat per un presumpte delicte d’enaltiment del terrorisme. Tot plegat, per un acte que Poble Lliure va organitzar el mes de febrer del 2017, per homenatjar Julià Babia, l’històric militant independentista conegut popularment amb el sobrenom de ‘el Nen’. Aquesta causa, que es troba en fase d’instrucció, ha arribat al jutjat després d’una denúncia que la Guàrdia Civil va fer davant l’Audiència espanyola. La defensa espera que s’acabi arxivant.

Fuster ha accedit al jutjat en companyia del diputat de la CUP Albert Botran i el seu advocat, Jordi Busquets, i ha respost a totes les preguntes, també a les del fiscal, que ha insistit sobre la vinculació de Julià Babia amb l’organització desarticulada Terra Lliure. Fuster ha destacat que no hi ha una relació directa entre Babia i Terra Lliure, i ha assegurat que tot plegat es basa en rumors. ‘Hem insistit que era un militant del nostre poble i que ho va donar tot fins a les últimes conseqüències,’ ha explicat en sortint del jutjat.

El portaveu de Poble Lliure ha afegit que l’organització continuaria treballant per defensar, a través de la política, ‘aquells que ara són a l’exili, a la presó o que fins hi tot han donat la vida per la causa’. L’advocat de Fuster, Jordi Busquets, ha manifestat la seva esperança que la causa, que es troba en fase d’instrucció, s’acabi arxivant.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]