El candidat de Barcelona és Capital-Primàries, Jordi Graupera, ha acusat l’actual batllessa, Ada Colau, d’haver-la venuda a l’estat espanyol i ha criticat que el candidat d’ERC, Ernest Maragall, no és l’alternativa. En l’acte central de campanya a la plaça de Sants davant unes sis-centes persones, ha lamentat que Colau no obrís els col·legis l’1-O: ‘Hem viscut en la ignomínia d’un govern municipal que l’1-O es va negar a obrir els col·legis i després va baixar a fer-se la foto’, ha dit.

D’una altra banda, ha apuntat que el model de ciutat actual ‘el va idear un senyor que es diu Ernest Maragall, que, en lloc d’habitatge de lloguer, el va fer de venda i es va vendre el sòl públic per eixugar les arques municipals del dèficit dels grans esdeveniments’.

Graupera ha assegurat que, si és elegit batlle, canviarà la cultura política del país. ‘Com vam fer l’1-O, com vam fer les primàries amb més participació de la història de la ciutat. Serà una bola de neu que no podran aturar. Primer prendrem Barcelona i després prendrem el país’, ha dit.

Graupera s’ha demanat per les alternatives a Colau, criticant que el model de ciutat actual que enduren els barcelonins el va idear Maragall. ‘En compte d’alliberar-nos contra les elits espanyoles, hi van pactar. Això s’ha d’acabar’, ha declarat.

Ha afegit que Barcelona és en una cruïlla històrica en què la ciutat ‘pot ser de segona amb salaris baixos, plena de cotxes, contaminada…’o bé una ‘que confia en valors humans, creativitat, ciència, coneixement, honestedat’.

En l’acte hi ha participat l’advocat de Clara Ponsatí, Aamer Anwar, que ha assegurat que el dictador Francisco Franco ‘estaria molt orgullós de l’Espanya moderna, una Espanya que a l’exterior és vista com un lloc on no es respecten els drets humans, ni judicials, ni la llei internacional’. Ha insistit que ‘no és vista com una democràcia’ i ha afirmat que per això ‘és hora de votar independència i Barcelona És Capital-Primàries’.

 

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.