Finalment el ministeri de Sanitat espanyol ha publicat les xifres dels afectats per coronavirus 2019 desgranades per franges d’edat, de manera que es poden saber quins són els perfils més afectats a l’estat espanyol. Com ja se sabia, els més grans en són els principals. Tant és així que un 87% de les morts comptabilitzades fins ara són de persones de més de setanta anys. La franja de 60-69 anys registra una mortalitat del 7,8%, la franja de 50-59 anys un 2,4%, la de 40-49 un 1,12%, la de 30-39 un 0,37% i la de 20-29 un 0,5%.

Entre més, cal destacar que el 59% dels ingressats a l’UCI són menors de setanta i, per contra, només un 7% són majors de vuitanta anys, que és el col·lectiu amb una taxa de letalitat més alta. Això coincideix amb les declaracions del cap de Medicina Intensiva de l’Hospital del Mar, Joan Ramon Masclans, en una entrevista a VilaWeb: ‘Hi ha pacients grans que tenen molta malaltia de base, que estan delicats i que el metge que els porta habitualment pensa que no són pacients que, si tenen una complicació greu, siguin tributaris d’una UCI. Això passa i pot passar.’

Si analitzem la taxa de letalitat dels infectats, podem observar com dèiem, que la franja de més de vuitanta anys és la més vulnerable, amb gairebé un 18%. La precedent, de 70-79, cau fins al 5,2%, la de 60-69 fins al 2,16% i la de 50-59 se situa al 0,6%.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.